Teixits vaporosos, transparències i estampats florals van ser les apostes que les cases italianes Gucci i Alberta Ferretti van proposar per inaugurar les desfilades de la Setmana de la Moda de Milà, que se celebrarà fins al 2 de març. Els vestits de jaqueta i pantalons amb estampats florals van ser els protagonistes de la col·lecció amb la qual Gucci va obrir el calendari de sis dies, en els quals firmes com Prada, Versace o Emporio Armani presentaran les seves propostes femenines per a la temporada tardor-hivern 2015 / 2016.

La d'aquesta casa italiana va ser una col·lecció en què el color granat va estar molt present, encara que va conviure amb altres tons com blaus, verds o mostassa. Sobre les peces, els vestits de jaqueta llarga i ajustada a la cintura van compartir passarel·la amb els vestits de màniga llarga i faldilles vaporoses, de tall per sota del genoll, i gavardines de doble botonada que llueixen àmplies, sense cinturó.

Però entre les propostes de Gucci per la seva col·lecció femenina, també es van incloure les transparències per vestir des de samarretes de tirants i escots d'infart, fins bruses de màniga llarga amb un llaç negre al coll. Com a complements, la firma de luxe fundada el 1921 a Florència va portar fins a Milà boines franceses en tons vermells i rosats, ulleres de pasta i de vidre gran, i arrecades llargues que freguen les espatlles.

Gucci i Ferretti van ser els plats forts del primer dia de la Setmana de la Moda de Milà i van servir per avançar les propostes que avui presentaran firmes com Prada, Moschino, Fendi o Just Cavalli.