La intel·ligència artificial de "Ex Machina", la paròdia del cinema d'espionatge de "Kingsman: servei secret" i la història romàntica de "Samba", l'esperat retorn dels artífexs de la supertaquillera " Intocable ", són algunes de les variades propostes que aquesta setmana ofereixen les sales espanyoles.

Romanç i immigració a «Samba»

La vida de Samba (Omar Sy), un senegalès que lluita per aconseguir ser un ciutadà legal a França, es creua per casualitat amb la d'Alice (Charlotte Gainsbourg), una executiva que passa per un complicat moment personal, i en conèixer es donaran adonar que junts podrien trobar la veritable felicitat. Olivier Nakache i Eric Toledano, els directors de "Intocable", tornen a treballar amb Sy a "Samba", una producció francesa que té un peu en el drama i un altre a la comèdia.

Vida rural a "El país de las Maravillas"

Gelsomina i les seves tres germanes petites viuen aïllades en una granja productora de mel sota les estrictes regles del seu pare, però l'enregistrament d'un concurs de televisió i l'arribada d'un jove delinqüent en un programa de reinserció els fa trobar-se amb el món real.

La pel·lícula italiana dirigida per Alice Rohrwacher, que té en el repartiment a l'espectacular Monica Belluchi, ha obtingut en 2014 el Gran Premi del Jurat a Cannes i els premis Especial del Jurat i el de Millor actriu al Festival de Sevilla, entre d'altres.

Un robot s'enamora a «Ex Machina»

Guionista de "28 dies després", "Sunshine" i "Dredd", Alex Garnard segueix movent-se en la ciència ficció amb el thriller robòtic "Ex Machina". Caleb és un jove programador que guanya un concurs de la companyia per a la qual treballa i haurà de participar en un experiment: conviure amb la primera intel·ligència artificial creada fins al moment, una dona robot programada per atreure.

Drama familiar a «Fuerza Mayor»

Premiada el 2014 en els Premis Guldbagge, al Festival de Cannes i el Festival de Sevilla, el film suec explica la història d'una família que passa unes vacances d'hivern als Alps. L'atmosfera familiar es trenca el dia en què, mentre estan al restaurant, es produeix una allau i la mare, en cridar al seu marit perquè l'ajudi a salvar els seus fills, descobreix que ell ha fugit per salvar-se.

Com ser espia a «Kingsman:Servicio Secreto»

Matthew Vaughn ("Kick-Ass: Llest per picar", "X-Men: Primera generació") adaptarà el còmic de Mark Millar i Dave Gibbons sobre un agent secret anglès, ja veterà, que rep la tasca d'entrenar al seu nebot , un jove esgarriat, per passar-li el testimoni a l'agència d'espionatge en què treballa. L'oscaritzat Colin Firth encapçala un repartiment de luxe, amb Michael Caine, Mark Strong, Taron Egerton, Sofia Boutella i Samuel L. Jackson entre ells.