La manifestació de Barcelona acaba amb l'ocupació d'un rectorat

La primera marxa pel centre de la capital catalana va finalitzara la Plaça Universitat i la vaga va tenir un seguiment desigual

28.02.2015 | 07:23
Uns 2.000 estudiants universitaris i de secundària, a Barcelona.

Uns 30.000 universitaris i alumnes de Secundària, segons els sindicats estudiantils, i uns 6.000, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona i van buidar les aules de forma desigual, en protesta per la normativa que redueix la durada dels graus a tres anys. La protesta, que va ser convocada pels sindicats d'estudiants SEPC, SE i AJEC amb el suport dels sindicats generalistes i grups de professors, va comptar també amb la participació de nombrosos estudiants de Secundària. La manifestació, que va començar al migdia a la plaça d'Universitat, es va dividir en arribar a la confluència de la plaça de Catalunya, on una part dels joves, bàsicament membres del SEPC i AJEC, va optar per anar cap a passeig de Gràcia i, la resta, del Sindicat d'Estudiants, va continuar el recorregut previst cap a la plaça de Sant Jaume.

La primera marxa va finalitzar de nou a la plaça d'Universitat, on un grup considerable d'estudiants va ocupar altra vegada el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), de la mateixa manera que ja van fer dimarts. "Universitat pública i de qualitat" i "no a la privatització" (de la universitat) van cridar els estudiants al rectorat de la UB, on també es va reclamar la fi de les retallades en ensenyament i que s'acabi amb la presència d'empreses i bancs a la universitat.

L'incident més rellevant de la marxa es va produir davant la seu de la Borsa de Barcelona, situada al passeig de Gràcia, on alguns manifestants van llençar ous i pintura de diversos colors a la façana de l'edifici. També a la Universitat Autònoma de Barcelona, un grup d'estudiants va intentar tallar l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat al campus durant uns 10 minuts, mentre que a l'avinguda Diagonal es van produir talls de trànsit en direcció al centre de la ciutat.

D'altra banda, a Lleida s'hi van manifestar mig miler d'estudiants mentre que a Tarragona ho van fer més de 300 alumnes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook


Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema