iv jornada diocesana de la família

28.02.2015 | 07:23
iv jornada diocesana de la família

El proper diumenge, dia 8 de març, ens disposem a viure una nova jornada diocesana de la família. Serà la quarta. Tanmateix, aquest any té un to i un significat molt especials, perquè celebrem aquesta jornada entre els dos Sínodes sobre la família -el de l'octubre passat i el de l'octubre vinent (2015)-, que precisament s'han proposat, a petició del papa Francesc, reflexionar i exposar la vocació i la missió de la família en l'església i en el món.
Després de l'experiència de les tres jornades celebrades, quines finalitats ens posem com a objectiu en aquesta IV Jornada?
-Viure una trobada festiva i joiosa de la nostra família diocesana entorn de la institució familiar. La família diocesana, la família de Jesús, que fem camí a Girona, la formem persones diferents, de diverses sensibilitats, històries, experiències, edats... però per això és molt important viure fets de comunió, que enforteixen la nostra fraternitat remarcant tot allò que ens uneix, que és molt més important i valuós que allò que ens pugui diferenciar. Normalment ens reunim i compartim la fe a les comunitats parroquials i amb institucions o moviments d'apostolat, però cal sentir-nos formant part de l'Església Diocesana de Girona.
Quan els ciutadans de Roma o de les altres nacions, en el temps de la formació de les primeres comunitats cristianes, contemplaven els cristians, exclamaven: "Mireu com s'estimen!". També avui el signe d'unitat i d'amor entre nosaltres manifesta "la veritat" de l'Evangeli de Jesús.
-Enguany, però, volem insistir a invitar molt especialment els cristians més allunyats de la ciutat de Girona i els seus entorns. Per aquest motiu la invitació es dirigeix a les famílies de l'Empordà, la Selva, el Maresme, la Garrotxa, el Gironès... perquè puguin viure aquesta experiència sense que les distàncies siguin un impediment.
-Aprofundir en la reflexió que ha fet i farà el Sínode sobre la família.
Després del primer Sínode, que ha recollit els valors i la problemàtica entorn de la família, s'està preparant el proper Sínode. En aquesta preparació també hi podem participar oferint la nostra reflexió [...] (Extret del full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema