"Sempre és un plaer estar amb Matt Bomer" (l'actor de 50 ombres de Grey). "Ara ja és oficial: m'han convidat als Òscars!". Són només dos dels múltiples falsos missatges llençats a les xarxes socials per Anna Allen, una actriu que no ha dubtat a manipular tantes fotografies com li ha calgut per donar credibilitat a les farses que s'inventava perquè es parlés d'ella i guanyar prestigi com a persona amb accés al món de les celebritats.

Però què hi ha de cert i què hi ha de fals en el currículum d'aquesta actriu nascuda a Salt l'any 1983 i que als 3 anys d'edat va emigrar amb els seus pares cap a la capital catalana?

No hi ha cap dubte que Anna Allen va arribar força amunt en les arts escèniques interpretant el paper de Marta Altamira, primera xicota de Toni Alcántara a la sèrie de TVE Cuéntame cómo passó, on va treballar en 43 capítols, del 2001 al 2008. La seva trajectòria va continuar a les sèries Un burka por amor i a Homicidios, aquí amb Eduardo Noriega. Va participar al telefilm El ángel de Budapest i, en teatre, va tenir un fort impacte mediàtic l'estiu de 2011 com a protagonista d'Antígona del siglo XXI, a la 57 edició del Festival de Mérida.

També ha escrit i dirigit teatre: Éxit, obra que va interpretar ella mateixa. I a la sèrie de tarda de TV3 La Riera apareixia com a Mercè Riera, la jove del restaurant.

Però ara l'han atrapada in fraganti difonent mentides, manipulant fotografies i creant-se una munió de seguidors a base d'obrir falsos perfils a Twitter perquè els altres llegeixin les floretes que ella mateixa es llança.

Després d'aconseguir fins i tot una doble pàgina a la revista del cor Hola amb la notícia que una espanyola assistiria a la festa dels premis Oscar -segons la farsa hi va anar l'any passat i aquest va repetir-, Allen ha hagut de liquidar tots els seus perfils a les xarxes socials i patir la vergonya de quedar retratada. Una història a l'estil "petit Nicolàs", que remet també a casos sonats com el d'Enric Marco i la suposada estada als camps de concentració nazis de qui va ser durant anys president de l'associació Amical Mauthausen.

En la seva dèria d'ascendir un graó més en la catifa vermella, Anna Allen va arribar a usar el Photoshop per posar la seva cara sobre la de l'actriu Kasia Smutniak al Festival de Cine de Roma de 2013, i al seu compte d'Instagram va pujar nombroses fotos robades del compte de l'actriu Sophia Bush.

Allen no ha fet per ara declaracions per intentar explicar els motius del seu comportament. L'actriu gironina assegurava el juliol de 2011 en una entrevista al Diari de Girona que pràcticament no conserva records de la seva vida a Salt, ja que als tres anys d'edat va marxar amb la família cap a Barcelona, però afegia que té molt presents les localitats de Cadaqués i Roses, on acostuma a estiuejar: "M'encanta Cadaqués", va declarar.

La seva entrada a la Wikipèdia assegura que va començar la carrera estudiant interpretació a Barcelona, on va realitzar teatre i alguns treballs per a la televisió catalana, per exemple Cala Reial a les ordres d'Enric Banquer i Iris Tv amb l'actor David Janer. La Wikipèdia no ha trigat a actualitzar la pàgina i ahir ja s'hi podia llegir que arran del descobriment d'unes fotos trucades s'ha sabut que s'havia atribuït determinats papers i fets que en realitat mai havia realitzat.