Fins i tot un mitjà britànic es va fer ressò ahir de la sòrdida història de l'actriu gironina Anna Allen i les falses notícies que va inventar per aconseguir la legió de 22.000 seguidors al seu compte d'Instagram, ja clausurat arran de l'escàndol. El digital http://www.dailymail.co.uk titulava "falsifica-ho fins que ho aconsegueixis!", i explicava que l'actriu de la sèrie Cuéntame cómo passó ha estat atrapada manipulant fotos amb Photoshop per forjar-se una imatge de celebritat amb suposades estades a la gala dels Oscar de Hollywood.

Molts diaris i digitals estan furgant en l'entorn d'aquesta actriu nascuda a Salt l'any 1982, per intentar trobar una explicació al seu delirant comportament. L'actriu ha assolit per fi el somiat trending topic a Twitter que no va tenir a base d'esforç i treball interpretatiu.

Ecoteuve.es va entrevistar ahir els companys de feina d'Allen. Pablo Rivero, Toni a Cuéntame, l'actor que va viure amb ella una apassionada història d'amor al llarg de desenes de capítols en la ficció de la sèrie, va preferir tirar pilotes fora: "Jo a Anna fa anys que no la veig, només dic que aquesta professió és molt cruel i molt difícil".

Irene Visedo, que també va treballar amb ella a Cuéntame, es va mostrar molt sorpresa: "Intento entendre-ho, sobretot em preocupa que ella estigui bé", va dir, i va reclamar el dret a la lliure expressió i a la rèplica per part d'Anna Allen sobre tot el que s'està publicant.

Per la seva part, El Mundo es preguntava ahir què hi ha de cert en la vida d'una actriu que no només s'ha inventat una farsa sobre qüestions laborals (els Oscar, l'aparició a The Big Bang Theory, una intervenció a White Collar amb Matt Bomer...), sempre amb el corresponent fotomuntatge, de certificació, sinó que també ha mentit respecte a les seves col·laboracions amb marques i organitzacions sense ànim de lucre.

Així, quan va dir que era ambaixadora de la marca Vertu i de l'associació de lluita contra la sida Fight Aids, amb Estefania de Mònaco, resulta que també va mentir. Allen no té relació amb la marca Vertu, però va aconseguir que el conseller delegat de l'empresa li regalés un model Aster que, per cert, està valorat en uns 5.000 euros.