Les autoritats australianes van sacrificar uns 700 coales al cap Otway, a uns 230 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Melbourne, segons fonts oficials, per "problemes de superpoblació", van informar ahir mitjans locals. Els funcionaris de l'estat de Victoria, la capital del qual és Melbourne, van indicar que els animals van ser capturats i sedats abans de ser sacrificats de forma secreta entre 2013 i 2014, segons la cadena ABC.

"Era clar que hi havia un problema de superpoblació i que els coales estaven patint al Cap Otway perquè no gaudien de bona salut i patien fam", va explicar la ministra de Medi Ambient de Victoria, Lisa Neville, en declaracions al citat mitjà. Tot i la mesura per controlar el nombre de coales en aquesta zona del sud australià, el problema de la superpoblació es manté, cosa que obliga les autoritats de Victòria a buscar altres estratègies de conservació.

A diferència de Victoria, el coala (Phascolarctos cinereus), que en llengua aborigen vol dir "sense beure" en al·lusió al fet que el 90 per cent de la seva hidratació prové de les fulles d'eucaliptus que menja, es troba en perill d'extinció a la costa est d'Austràlia.