Les imperfeccions òptiques dels ulls fan que les imatges que es projecten a la retina puguin ser una mica borroses, un defecte que el sistema visual corregeix constantment i fa que percebem les imatges amb nitidesa. Ara, un estudi internacional en què ha participat el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha descobert que quan cada ull té un nivell diferent, el nostre cervell utilitza com a referència de nitidesa la imatge projectada per l'ull amb menys imperfeccions.

El treball, que s'ha publicat aquesta setmana a la revista científica Current Biology, revela que, malgrat aquestes diferències de percepció original, quan es determina per separat amb cada ull quina és la imatge percebuda com més nítida entre un conjunt d'imatges, la resposta és idèntica, independentment de l'ull que s'utilitzi per fer el test i coincideix amb la imatge tacada per l'ull de millor qualitat òptica.

"La nostra impressió del que és nítid és ciclòpia i està determinada per la imatge més nítida entre les projectades per dos ulls", explica la investigadora del CSIC Susana Marcos, de l'Institut d'Òptica Daza de Valdés.