Encara que el factor sorpresa s'havia esvaït feia dies, l'actuació que Sopa de Cabra va oferir ahir a la tarda al damunt de l'Oficina de Turisme de Girona va causar impacte. La formació liderada per Gerard Quintana va aprofitar aquest esdeveniment únic per anunciar la petita gira de tres concerts que portaran a terme aquest estiu. La primera actuació serà el 18 de juliol al Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, la segona tindrà lloc a Mataró el 24 de juliol i la tercera, el 7 d'agost al Festival Internacional de Cambrils. La mini gira "3, 2, 1É" servirà per avançar alguns dels temes que conformaran el nou disc que serà llançat al mes de novembre.

La notícia la va donar Quintana just després de tocar Si et quedes amb mi. "Fa quatre anys vam fer uns concerts pel 25è aniversari i ens va sorprendre molt el que va passar. Quan vam acabar vam dir que no tornaríem sense noves cançons, i això és el que estem preparant", va explicar el cantant gironí. "Ens agradaria fer-vos partícips de tot aquest procés, i és per això que aquest estiu tallarem pel mig la gravació del disc per fer tres concerts, on esperem poder-vos mostrar algunes de les noves cançons i que ens ajudeu a decidir", va afegir el músic, que va rebre immediatament una forta ovació per part d'un públic entregat.

Un repertori de grans èxits

Quan faltaven cinc minuts per les sis de la tarda, centenars de persones omplien la zona. Entre la Rambla, el pont de Pedra i, fins i tot, Santa Clara (a l'altre costat del riu), pares, joves i nens esperaven impacients l'inici del concert "sorpresa". Puntualment, a les 6 de la tarda, el director del Festival Strenes, Xavi Pascual, va confirmar des de dalt del terrat el nom que tothom esperava. Sopa de Cabra era el grup que retria aquest petit homenatge a l'últim concert que els Beatles van oferir, el 30 de gener de 1969 a Londres i que, anys més tard, els irlandesos U2 també va celebrar a Los Angeles.

Era el que tothom esperava i no van decebre. Els gironins van regalar al públic de la seva ciutat un repertori amb gairebé tots aquells èxits que tothom se sap de memòria. El boig de la ciutat va encetar un concert breu, d'uns 45 minuts, però molt intens. També van sonar Si et quedes amb mi, Camins, El carrer dels torrats, Mai trobaràs, Si et va bé, El far del sud l'Empordà. Una bateria d'èxits que va fer vibrar un públic que va acabar rendit a l'exhibició de múscul que la banda va oferir, tot demostrant que malgrat els anys, segueixen sobrats d'energia i motivació.

Entrades a la venda demà

Poc després d'anunciar els tres concerts previstos per aquest estiu, Sopa de Cabra va publicar al seu perfil oficial de Facebook una imatge promocional, on es destaca que les entrades per a les tres cites de la gira sortiran a la venda demà dilluns, dia 30 de març, a partir de les 10 del matí. Els tiquets es podran adquirir a través del portal web de la banda (www.sopadecabra.cat).