La Policia d'una ciutat de l'oest de l'Índia ha demanat als seus residents que presentin fotos de totes les seves vaques i bous, quan es compleix un mes de l'entrada en vigor d'una llei que prohibeix la venda i possessió de carn bovina a la regió, segons va informar ahir a Efe una font oficial. Els veïns de la localitat de Malegaon, de mig milió d'habitants, hauran de registrar a aquests animals, amb imatges incloses, per "ajudar" a les forces de l'ordre a assegurar el compliment de la nova norma, implantada a l'estat occidental indi de Maharashtra , va dir un inspector de comissaria local, Masood Khan.

La setmana passada, la Policia d'aquesta localitat va registrar casos contra almenys tres persones pel sacrifici de dos bous, després de trobar els seus cadàvers durant una batuda en un immoble al qual van acudir gràcies a una trucada anònima. L'inspector va informar que es tracta d'un dels primers acusats a Maharashtra després de la il·legalització de la pràctica el 3 de març i s'enfronten a penes de fins a cinc anys de presó, el màxim estipulat per aquesta llei.

La vaca està considerada un animal sagrat en la religió hindú, majoritària a l'Índia, on la carn bovina és percebuda com "aliment dels pobres" i consumida sobretot per cristians, per les castes més baixes dins de l'hinduisme i pels musulmans, que controlen aquest mercat. De fet, l'Índia és un dels majors exportadors mundials de carn bovina, que representa el 62 per cent de la seva producció total de carn.