La casa on va viure l'escriptor Roberto Bolaño, al carrer Tallers número 45 de Barcelona, ostentarà una placa commemorativa a partir del dia 7 d'abril.

El tinent alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, descobrirà aquesta placa a la façana de la casa de Bolaño, segons va informar dijous l'Institut de Cultura de Barcelona.

L'acte comptarà amb la presència de familiars i amics de Bolaño, com l'escriptor Antoni G. Porta, amb qui Bolaño va escriure la novel·la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, qui farà una glossa biogràfica de l'homenatjat.

Roberto Bolaño, que va néixer a Santiago de Xile l'any 1953 i va morir a Barcelona el 2003, va viure a Barcelona entre 1977 i 1980, abans de traslladar-se a Girona, i després a Blanes, on va residir fins a la seva mort. Durant uns anys va ser col·laborador de Diari de Girona.

D'entre la seva obra, de narrativa i poètica, destaquen novel·les com Los detectives salvajes, guanyadora del Premi Herralde de Novel·la i del Premi Rómulo Gallegos. ?També va ser autor de 2666, publicada pòstumament i guardonada amb diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Salambó, el Municipal de Literatura de Santiago de Xile, el Fundació José Manuel Lara, l'Altazor i el National Book Critics Circle Award de Nova York.