El festival Milestone vol convertir Girona en la més gran galeria d'art a l'aire lliure d'Europa amb les obres que artistes de renom internacional com Sam3, Eltono, Agostino Lacurci, Pastel o Spy deixaran impreses a les columnes del viaducte del carrer Bonastruc de Porta, en la que s'ha batejat com a Sotavies Urban Gallery.

El festival d'art urbà, que es farà a Girona del 13 al 27 de juny, abandona aquest any la música i incorpora la Fundació Cuixart de Palafrugell, que portarà artistes del premi Pinzell Cuixart en una acció pictòrica a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís, on tindrà lloc l'acte inaugural el dia 13 amb la participació de La Volta i el Bòlit en una fira d'art.

Xavier Masó, codirector del festival, va afirmar ahir en roda de premsa la seva intenció de fer «una neteja de cara a espais que no són els més valorats de la ciutat perquè esdevinguin singulars».

El festival, que per primera vegada farà intervencions a barris com Can Gibert del Pla i Font de la Pólvora, oferirà tallers artístics, d'estampació, de fotografia urbana, de gravat i de vídeo, i també tindrà dues exposicions a la sala La Carbonera a partir del 18 de juny.

Pensament

Per al festival és important la teoria. En l'apartat deicat al pensament hi haurà dues conferències, una amb Oriol Leira, Gloria Moure i Ignacio Castro Rey, i la segona amb Manuel Delgado, els dies 19 i 26 al Cafè Context.

Nacho Moltó, codirector del festival, va reivindicar que, en l'època del «Whatsapp que ens allunya», cal recuperar la vida presencial, «l'estar junts i el viure, en definitiva». Segons Moltó, l'art urbà afavoreix el contacte de la gent del carrer.

Per la seva part, la regidora Marta Madrenas va assegurar que amb aquest festival, que té la col·laboració de l'Ajuntament, «fem una aposta en ferm d'atracció de nous públics».