Si acabes de finalitzar la carrera i vols completar la formació, si estàs treballant i vols optar a un lloc millor, o si et trobes a l'atur i vols millorar el teu currículum acadèmic, segur que has pensat en estudiar algun màster.

De fet, segons una enquesta d'Adecco, el 76% dels entrevistadors donen molt valor a la formació especialitzada dels candidats: un màster és la millor opció si es pretén treballar en les àrees de producció, informàtica, administració, finances i qualitat estrangeres.

Són moltes les universitats i escoles de negocis que disposen d'una gran varietat d'ofertes de màsters; el principal gruix se centra per aquest ordre en la Comunitat de Madrid, Catalunya, Andalusia i Comunitat Valenciana.

D'altra banda, les temàtiques de màsters més demandats per les empreses es corresponen amb les àrees empresarials que més han crescut en els últims anys com IT, Màrqueting, Finances, Vendes i Comerç Internacional. Els estudis superiors de Biociència i Biomedicina també han experimentat un repunt. A continuació, les peculiaritats de cinc dels màsters més desitjats per les empreses.

Màster de Comerç Internacional

Un dels perfils laborals més demandats en 2015 estan sent el dels professionals de les vendes, segons un estudi de Randstad Professionals. El Màster de Comerç Internacional et capacita com a especialista per dissenyar un pla estratègic Internacional i per afrontar els reptes que es presenten en el procés d'internacionalització d'una empresa. A més, amb aquest títol aconseguiràs potenciar el teu currículum i augmentaràs les teves possibilitats d'inserció i millora laboral.

Màster de Màrqueting online i Comunicació Digital

Un altre dels perfils que més busquen les empreses són professionals del màrqueting i la Comunicació Digital (TIC). El coneixement i control de les tècniques específiques de comunicació en l'era digital resulta clau per aconseguir l'èxit en els negocis. Aquest tipus de màster ofereix una perspectiva mutidisciplinar i molt pràctica.

També és molt demandat el Màster en Community Manager.

Màster de Recursos Humans

El director de recursos humans és avui una figura clau en l'organigrama de l'empresa ja que l'èxit o el fracàs de qualsevol projecte depenen de les accions de les persones que la integren. L'adequada Direcció dels Recursos Humans constitueix l'essència de l'èxit del projecte empresarial. També és un màster idoni per a aquelles persones que tenen treballadors al seu càrrec.

Altres màsters similars: Màster de gestió de talent i Màster en coaching executiu i personal.

Màster d'Arbitratge internacional

A través del programa d'aquest màster, l'alumne pren coneixement i és capaç d'analitzar els possibles avantatges i inconvenients que es presenten en les relacions comercials a nivell internacional. Un màster molt adequat per a treballadors de grans empreses i d'altres en via d'expandir les seves oficines.

Altres màsters semblants: Màster de Dret Empresarial i Màster d'Assessoria Jurídica i Mercantil.

Màster de Criminologia

Els estudis de criminologia són una ciència de caràcter multidisciplinari que atorga als seus titulats obtenir una formació molt valorada en el mercat laboral pels seus coneixements avançats en Criminologia, Dret, Psicologia, Medicina.

El Màster en Criminologia i Tècniques d'Investigació ofereix un pla d'estudis en el qual s'analitzen exhaustivament les principals matèries que integren aquesta disciplina; a més, s'ajusta perfectament als continguts mínims exigits per la normativa per accedir a l'acreditació de la llicència de Detectiu Privat.