L'òpera prima de Leticia Dolera, 'Requisitos para ser una persona normal', va sorgir d'una pregunta que molta gent s'ha plantejat i és si és normal i si encaixen en la societat en la que viuen. Després del seu pas pel Festival de Màlaga, on va ser premiada amb els guardons a guionista novell, muntatge i fotografia, arriba a la gran pantalla aquesta comèdia romàntica. En una entrevista a l'ACN, Dolera va manifestar que "no hi hauria d'haver cap llista de requisits que digués què és normal i què no, sinó que cadascú s'hauria d'inventar els requisits cada dia". Així mateix, aquest dijous s'estrena la pel·lícula infantil en català 'L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta'.

La directora del film també la protagonitza i va ressaltar que al cinema li agrada tant matar zombis -com va demostrar a '[REC]3'- com enamorar-se com al seu nou film i fer el "'tonto'". Junt a Dolera, també hi actuen Manuel Burque, Silvia Munt, Jordi Llodrá, Alexandra Jiménez i Miki Esparbé.

María de las Montañas és una noia de 30 anys molt peculiar que té un objectiu: convertir-se en una persona normal. Per aconseguir-ho, fa una llista amb els requisits fonamentals per a ser-ho i se n'adona que no en compleix cap i es proposa fer tot el possible per complir-los. La pel·lícula està produïda per El estómago de la Vaca (Paco Plaza), Corte i Confección de películas i Telefónica Studio i compta amb la col·laboració de TVE, TVC, i Canal + i el suport de l'ICAA i l'ICEC.

Dolera va explicar que la pel·lícula sorgia d'una sensació que tothom ha tingut alguna vegada que és preguntar-se si són normals, si són com la resta de la gent i si encaixen. "És una pregunta que m'he fet i sorgeix d'aquesta necessitat d'encaixar en la societat. En teoria ningú vol ser normal, però la societat ens envia molts 'inputs' que ens diuen tot el que hem de complir per ser-ho".

'Insidious 3'

Seguint amb les estrenes de terror de les darreres setmana, aquest divendres arriba a la gran pantalla el tercer capítol de la saga 'Insidious'. En aquest cas el director és Leigh Whannell, a diferència de la resta de pel·lícules de la saga que eren dirigides per James Wan, reconegut director del gènere de terror. En qualsevol cas, Leigh Whannell era el guionista de les dues primeres pel·lícules de 'Insidious'. En aquest llargmetratge, Quinn Brenner (Stefanie Scott) acudeix a Elise (Lin Shaye), una experta en parapsicologia, després de ser atacada per un ens sobrenatural. No obstant això, ella es mostrarà poc inclinada a fer servir les seves habilitats.

'Phoenix' és una obra dramàtica que arriba d'Alemanya i està dirigida per Christian Petzold. Supervivent d'Auschwitz, Nelly (Nina Hoss) torna a Berlín amb la cara destrossada. Després d'una operació de reconstrucció facial, busca el seu marit (Ronald Zehrfeld), un músic ari, que la creia morta. Nelly vol recuperar el passat o, almenys, saber si el seu amor va ser una farsa i el seu marit la va trair.

Daniel Radcliffe, reconegut actor pel seu paper a Harry Potter, és el protagonista de 'Horns' dirigida per Alexandre Aja. Ignatius Perrish (Daniel Radcliffe), principal sospitós de la mort de la seva novia (Juno Temple), desperta amb una gran ressaca després d'una nit de borratxera i descobreix que li estan sortint banyes.

'Negocios con resaca' és la comèdia de la setmana dirigida per Ken Scott i protagonitzada per Vince Vaughn, Tom Wilkinson, Dave Franco, Sienna Miller, James Marsden i Nick Frost. En aquesta història, l'amo d'una petita empresa i els seus dos associats viatgen a Europa per tancar l'acord més important de les seves vides. No obstant això, el que comença com un viatge de negocis de rutina es converteix en un viatge que no poden ni imaginar.

'Misericordia (Los casos del Departamento Q)' de Mikkel Norgaard és un thriller que té com a protagonista a Carl Mørck, un inspector que es troba en hores baixes i que, després d'un fatal error en una acció policial, es relegat a un nou departament de casos sense resoldre. Allí tindrà l'oportunitat de netejar la seva imatge quan arriba a les seves mans el cas de Merete Lyngaard, una jove política que va desaparèixer durant un viatge i a la que la policia dóna per morta.

La cubana 'Conducta'

S'estrena el drama cubà 'Conducta' d'Ernesto Daranas, una pel·lícula que va estar nominada als Goya 2014 a la millor pel·lícula hispanoamericana. Chala té onze anys, viu amb la seva mare drogoaddicta i entrena gossos de baralla para guanyar uns diners. Carmela és la seva mestra de sisè grau, per la qui el nen sent estima i respecte, però quan ella emmalalteix i es veu obligada a abandonar l'aula durant diferents mesos. La nova professora serà incapaç de controlar el caràcter de Chala i el traslladarà a una escola de conducta. El film se centra sobretot en la relació entre la mestra Carmela i el nen Chala.

'Hotel nueva isla' és un documental espanyol dirigit per Irene Gutiérrez, que tracta sobre la lluita de l'últim habitant del que va ser un luxós hotel que ja està en ruïnes i que es resisteix a abandonar. De fet, ell està convençut que les parets amaguen tresors que van amagar els anteriors inquilins del lloc.

'L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta'

Per altra banda, aquest dijous s'estrena la pel·lícula infantil 'L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta'. Aquesta pel·lícula, de la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic, es podrà veure doblada i subtitulada en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. El film es projectarà al Cinema Maldà (Barcelona); Zumzeig Cinema (Barcelona); Cinemes Full HD (Cornellà de Llobregat); Espai Funatic (Lleida); Reus Palace (Reus); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Cinemes Majèstic (Tàrrega), i Multicines Sucre (Vic).

A 'L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta', una sèrie de personatges peculiars viuen aventures fantàstiques. El film ha estat realitzat amb la tècnica d'animació stop-motion, que consisteix a capturar fotografies consecutives d'un objecte o titella movent-lo fotograma a fotograma.