Actuacions musicals d'artistes com The Gramophone Allstars Big Band, Jesse Davis & Barcelona Jazz Orquestra, In Crescendo, Port-Bo, Els Cremats, formen part de l'extensa programació que l'Ajuntament de Castell/Platja d'Aro ha agrupat sota la marca Estereofònics.

Aquesta programació, donada a conèixer ahir, inclou un total de 57 concerts en 120 dies (del 13 de juny a l'11 d'octubre), molts d'ells gratuïts i a l'aire lliure.

Sota el paraigües Estereofònics s'aixopluguen els festivals Xalaro d'espectacles i turisme familiar (20 i 21 de juny), les Nits de Jazz (10 de juliol-28 d'agost), el Cicle de sardanes i havaneres (11 de juliol-11 de setembre), el Festival Internacional de Música de s'Agaró (18 de juliol-11 d'octubre), el Festival de Guitarra de Girona (25 de juliol i 14 d'agost), la Festa Major de Platja d'Aro (13-16 d'agost), el Desemboca (20-23 d'agost), la Festa Major de Castell d'Aro (8-13 de setembre), el Concert de la Diada Nacional (11 de setembre) i el FestiSurf Costa Brava (11 i 12 de setembre), va informar ahir l'Ajuntament en una roda de premsa.

L'acte inaugural es farà dissabte 13 juny (23 h) a la plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro, amb l'actuació gratuïta del nord-americà Luke Winslow-King, que acompanyat de la seva banda oferirà un repertori de cançons de delta blues, gospel i jazz, en la seva única parada a Catalunya en la seva gira per l'Estat espanyol.

Entre les desenes d'actuacions previstes també destaquen formacions com Nicolas Bourdoncle, Orquestra de Cambra de París, D'Atzar Trio, Gertrudis, The Bon Scott Band, Joan Colomo, The Youth, Thee Blind Crows, Els Catarres, Orquestra Di-Versiones, Los Mambo Jambo o The Dragtones.

L'oferta musical i d'espectacles del municipi que es complementa amb d'altres elements de caràcter cultural, com són les exposicions d'arts plàstiques al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro, d'escultures de gran format al l'aire lliure al Parc dels Estanys de Platja d'Aro o les activitats de descoberta del territori amb visites guiades, teatralitzades, familiars o naturalistes.

Després del concert inaugural de Luke Winslow-King, l'activitat es concentrarà en la segona edició del festival Xalaro a Platja d'Aro (www.xalaro.cat), el cap de setmana 20 i 21 de juny, dedicat al públic familiar.

En l'àmbit musical proposa les actuacions gratuïtes de Heavy per xics (els himnes del heavy-rock fusionats amb el cançoner català) i The Gramophone Allstars Big Band (música afroamericana dels anys seixanta i ritmes jamaicans).

La resta d'espectacles del Xalaro, globalment 23 actuacions de 17 companyies i artistes en menys de 36 hores, giren a l'entorn de l'animació de carrer, el circ i el clown.

La divuitena edició del Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro (www.nitsdejazz.com), amb un programa de vuit concerts gratuïts, es farà cada divendres, del 10 de juliol al 28 d'agost (23 h), a la platja Gran (Cavall Bernat). Presenta les principals formacions del panorama del jazz català, i també artistes internacionals.

La Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat, ha esdevingut, amb el pas dels anys, una de les cites clàssiques del gènere. Enguany, la 33a edició és el dissabte 11 de juliol (22.30 h) a la platja Gran amb la presència de tres de les formacions més consolidades del gènere: l'històric i pioner de Port-Bo, l'innovador i renovador dels Cremats, i el clàssic i tradicional de Boira.