La inauguració d'una escultura de Max Varés obrirà el Tramuntanart

Els artistes exhibeixen les seves escultures a l'aire lliure a partir d'aquest diumenge a diferents espais públics del Port de la Selva

04.06.2015 | 07:13
L´escultura dels peixos posarà més ambient mariner al passeig del Port de la Selva.

La sisena edició del Tramuntanart, la mostra d'art contemporani a l'exterior, arrencarà aquest diumenge al Port de la Selva amb la inauguració a títol pòstum d'una escultura donada per l'artista Max Varés, desaparegut el passat mes d'abril.
Una estructura de quatre peixos metàl·lics, sostinguts com si d'un mòbil es tractés, és l'obra que Varés va donar l'any passat a la vila. La peça quedarà inaugurada diumenge (12:30h) al principi del Passeig del Mil·lenari i contribuirà a afegir ambient mariner a una vila originàriament de pescadors.
L'alcalde, Josep M. Cervera, i l'artista Carles Bros participaran a l'acte inaugural, que anirà precedit d'una conferència del meteoròleg Francesc Mauri sobre la tramuntana.
«Això ha de ser l'inici d'un museu de l'escultura a l'aire lliure», ha dit Josep Vergés, president de l'Associació de Restauració i Comerç d'El Port de la Selva, entitat organitzadora del Tramuntanart.
Aquesta sisena edició del Tramuntanart tindrà lloc del 7 al 14 de juny. Durant aquest període es podrà fer el recorregut per les diferents escultures que els artistes exposen temporament a l'aire lliure.
Entre els artistes que exposen escultura o instal·lació al Tramuntanart hi ha Emili Armengol, Xavier Raventós, Carles Bros, Pilar Pineda, Claudi Puchades, Mariona Comellas, Joan Comella, Núria Surribas, Jaume Fàbrega, Pep Sala, Núria Pallisera, Tino Canicoba, Alba Roqueta i Mercè Riba.
En l'apartat de fotografia, entre altres, hi ha les firmes de Màrius Gómez, Xavier Clotet i Pere Ferrer. En la secció de pintura hi ha Jordi Serra, Elke Embo, Carlos Gaviàn, M. Carme Bosch, Fer, Janine Vidal i Fernando Gómez, per citar-ne només alguns.
El Tramuntanart no té finalitat comercial. El seu objectiu és afavorir la reflexió l l'experimentació amb el vent, amb interpretacions de la seva manera d'actuar o les seves conseqüències sobre la natura, el material urbà o sobre el mateix ésser humà, informen els organtizadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Mare¿Nostrum?

"Clima mediterráneo" és el títol del nou poemari de Luis Bagué, llibre amb el qual l'autor...

La Festa dels Súpers reuneix unes 190.000 persones a l´Anella Olímpica de Montjuïc

Uns 50.000 espectadors han vist l'espectacle central de la cita, que promou la cura pel medi ambient

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font

Va dirigir durant una dècada el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

L'escultora olotina es mostra «molt contenta» d'una mostra que té obres en polièster, altres en...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema