És sabut que les xarxes socials sovint són font de males jugades. Des de polítics que publiquen declaracions que no farien davant d'una càmera a periodistes que publiquen informacions que no han estat contrastades. L'últim episodi l'ha protagonitzat la BBC, la cadena més fiable del món, en «matar» per error la reina Isabel II d'Anglaterra.

El passat dimarts, Ahmen Khawaja, periodista de la cadena pública britància, va sembrar l'alarma al Regne Unit, en compartir un comentari a la coneguda xarxa social en què afirmava que la sobirana es trobava ingressada a l'hospital King Edwards VII de Londres. «La reina Isabel està rebent tractament mèdic a l'hospital Eduard VII», podia llegir-se en el tuit que Khawaja va eliminar poc després. La periodista va al·legar haver estat víctima d'una broma, atès que algú li havia segrestat el mòbil durant uns minuts. No obstant això, en qüestió de segons, el missatge es va fer viral arribant a tot el món i sembrant l'alarma entre la societat.

«La reina Isabel II ha estat ingressada a l'Hospital King Edward VII a Londres», va tuitejar poc després la cadena nord-americana CNN. La informació va ser esborrada immediatament, després de confirmar que era falsa i va demanar disculpes als seus lectors. El diari alemany Bild també va caure en l'error amb un tuit d'última hora sobre la suposada hospitalització de la reina britànica.

Des del Palau de Buckhingham es va assegurar en un comunicat que Isabel?II, que va complir 89 anys el passat mes d'abril, gaudeix de molt bona salut. A més, va afegir que la soberana havia passat per l'hospital, però senzillament per passar la revisió mèdica a la qual se sotmet anualment. Davant l'enrenou generat, la BBC va publicar un comunicat oficial per demanar disculpes per l'incident. Així mateix, un portaveu de la corporació pública britànica va dir que l'error va ocórrer durant un assaig de la mort de la monarca. Segons va aclarir, «durant un assaig tècnic d'obituari, els tuits van ser enviats al compte de la periodista de la BBC explicant que un membre de la família Reial havia emmalaltit. Els tuits van ser esborrats ràpidament, però demanem disculpes per haver provocat confusió».

La cadena va afegir que té per costum celebrar simulacions de determinats esdeveniments importants, amb l'objectiu de calibrar la preparació de la plantilla davant dels mateixos.