"El Cos de Crist. Amén".

La festa del Corpus és el solemne "amén" de tota l'Església, de totes i cadascuna de les seves comunitats i de cadascun dels cristians.

Tot arrenca d'aquell primer Dijous Sant, el gest de Jesús de celebrar anticipadament la donació de la seva vida amb el pa i el calze, el seu cos i la seva sang.

Recordo les constatacions repetides mil vegades a les reunions, a les converses, i que són reptes: alguns deixen d'anar a Missa cada diumenge. Pocs fan la visita al Santíssim. No es rep el Cos de Crist amb el respecte adequat.

Per això, cada any, Corpus ens recorda el gran tresor de Crist, present entre nosaltres, en el Pa consagrat en l'Eucaristia. Pa de vida per menjar, Pa de vida reservat en el sagrari per portar-lo als malalts i als ancians, i per venerar-lo, tot recordant la presència del Senyor enmig nostre.

Avui, Corpus, Crist present en el Pa eucarístic, serà passejat per viles i ciutats, i trepitjarà carrers ornats amb catifes, serà lloat amb molts cants i pregat amb molts desitjos.

Fa uns mesos, en les reunions amb els delegats de Joventut de les diòcesis de Catalunya, es constatava una pregunta que apareixia en les reunions dels grups de joves, quan es reflexionava sobre la necessitat de l'Eucaristia per a la vida cristiana: per ser cristià, cal anar a Missa? Cal afinar la resposta.

Per ser cristià cal estar batejat, haver rebut els sagraments de la iniciació cristiana, creure i confiar en Jesucrist, i viure acollint els seus dons.

Pensem que els infants batejats, els malalts, els que viuen moments de persecució, deportats... no poden participar en l'Eucaristia habitualment, i bé poden ser cristians.

Per tant, la pregunta no és si poden ser cristians, si no si podem viure en cristià (en Crist) sense Missa, sense restar units a Crist.

La vida cristiana és un do, una gràcia i un compromís assumit lliurement i amb coherència. La qüestió és si podem assumir el seu compromís i ser coherents sense rebre el do de Jesucrist en l'Eucaristia, sense participar de la taula de la seva Paraula [...] (Extret del full Parroquial d'aquesta setmana).