El sistema de préstec de llibre electrònic eBiblio, que es posarà en marxa demà dilluns a les biblioteques públiques de Catalunya, permetrà més d'1 milió de lectures. Aquest nou servei comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. El préstec estarà disponible per a tots els ciutadans de Catalunya que disposin del carnet d'una biblioteca pública i està impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

eBiblio Catalunya oferirà als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques: obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre, i obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica o viatges. D'aquesta manera es complementa l'oferta que les 387 biblioteques públiques de Catalunya ja ofereixen en format físic, amb a prop d'11 milions de llibres; 1,2 milions de documents de fons sonor, i 1,3 de fons audiovisual.

Per poder accedir a eBiblio, l'adreça electrònica de l'usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud i una vegada demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo. La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar mitjançant la reproducció en temps real o mitjançant la descàrrega directa.