L'educació mixta ja és una realitat a Oxford un segle més tard

El col·legi St Benet's Hall ha acceptat per votació l'admissió de dones en el centre acadèmic, trencant així la tradició de la institució

08.06.2015 | 07:09

L'última de les institucions masculines de la universitat d'Oxford, el col·legi St Benet's Hall, ha post punt final a més d'un segle de la separació per sexe quan s'ha votat a favor de l'admissió de les dones en el centre acadèmic. L'admissió de les dones a St Benet's, que té connexions amb l'orde religiós catòlic benedictí que admet a alumnes de qualsevol creença, va ser aprovada la setmana passada per unanimitat.
El professor de la universitat d'Oxford i director de St Benet's Hall, Werner G. Jeanrond, va senyalar en una entrevista que des que va assumir el càrrec tenia la intensió d'obrir St Benet's Hall a les dones, tot i que per qüestions logístiques no havia estat possible fer-ho abans. " Ara és el moment de fer-ho, ja que pel pròxim curs comptarem amb un nou edifici per acollir a nous alumnes que vulguin estudiar a la universitat", va agregar Jeanrond.
El director de St Benet's Hall va destacar a més que l'admissió de les noies en el col·legi que dirigeix suposa "una transformació radical" i va senyalar que coneixeran quantes són admeses a principis de l'any que ve quan finalitzi el procés per estudiar a Oxford. A més, el professor de la universitat d'Oxford va afirmar que "només" un reduït grup d'estudiants ha mostrat reticències a causa de raons històriques, però va puntualitzar que "més del 90% dels alumnes donen suport de manera enèrgica a l'admissió de les dones".
El procés per a la igualtat d'ambdós sexes a la Universitat d'Oxford va començar en el segle XIX, amb la creació en el 1879 del col·legi femení Lady Margaret Hall, gràcies a l'Associació per a promocionar l'Educació Superior Femenina (AEW, per les seves sigles en anglès) i a diferents iniciatives individuals. A aquest col·legi, el van seguir institucions femenines de St Hugh's en el 1886, i St Hilda's en el 1893.
A més, en el 1920, la universitat d'Oxford va fer un pas històric cap a la igualtat de sexes i va nomenar a les dones membres de ple dret de la institució acadèmica.

Més homes admesos
Des de llavors, els temps han evolucionat, i cinc dels col·legis universitaris masculins per excel·lència com són Brasenose, Jesus Colleg, Wadham, Hertford i St Catherines's van abraçar la igualtat entre sexes i van admetre per primera vegada a les dones en el 1974.
Amb tot, d'aquesta manera, St Benet's hall finalitza el procés per a l'educació universitària mixta a Oxford. Malgrat que des d'aquesta setmana l'educació mixta és una realitat en els col·legis d'aquesta prestigiosa universitat, encara aquesta institució acadèmica és procliu a admetre estudiants del sexe masculí entre els seus alumnes.
Segons dades publicades per la mateixa universitat d'Oxford, dels 21.876 alumes que van cursar estudis de grau i de postgrau durant el curs passat a la institució, el 54,85% eren homes, mentre que el 45,15% dels estudiants eren dones.
L'admissió de les dones en el col·legi de St Benet's coincideix a més amb un altra fita a favor del sexe femení que es va produir la setmana passada, com és el nomenament de la professora Louise Richardson en el càrrec de vicerectora de la Universitat d'Oxford. La professora Louise Richardson es va convertir en la primera dona que ocupa el lloc de vicerectora de la universitat d'Oxfrod després que 217 homes ho fessin en el passat des que en el 1.230 es va establir el rol que va ocupar per primera vegada el professor Elyas de Daneis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta
Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta

Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta

'Mai més set, mai més gana', interpretada per 300 alumnes de primària, està dirigida per Oriol...

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La Fundació diu que cal més que una fotografia per poder certificar l'autenticitat de la tela ....

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

La Universitat de Girona estrena l'espot dirigit pel director de cinema Isaki Lacuesta amb...

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

La campanya d´excavacions d´aquest estiu a Mas Vilanera deixa uns resultats que Cultura considera...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema