El filòleg mallorquí Joan Veny i Clar va rebre ahir el 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes atorgat per Òmnium Cultural al Palau de la Música. El guardonat va reivindicar la unitat del català: "La nostra llengua és una, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. Per això hem denunciat i condemnat els governs que, dins la catalanofonia, han promogut desconnexions de canals mediàtics i han posat traves a l'ensenyament de i en la llengua pròpia. Amb la llengua no s'hi juga!", va alertar.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, va fer referència al 27-S ressaltant que "ara és l'hora de sumar. Cadascú amb la seva veu i amb les seves idees, actuant junts per fer realitat la il·lusió compartida".

L'acte, al Palau de la Música, va comptar amb les intervencions, entre d'altres, del periodista Joaquim Maria Puyal i el filòleg Joan Mas i Vives.

Filòleg, savi, estudiós, Veny és continuador de la ingent obra de Joan Coromines, de qui sempre s'ha declarat "admirador", i l'artífex, al costat de Lídia Pons, de l'Atles Lingüístic del Domini Català, un programa d'investigació sobre la llengua catalana centrat en la diversitat dialectal.

El jurat del premi va destacar el mes de febrer passat l'"excel·lència de la seva obra científica".