El Festival del Còmic de Torroella de Montgrí (19-21 de juny) acollirà la que és una exposició de referència sobre l'univers de Dragon Ball (Bola de Drac) a l'Estat espanyol. Es tracta d'una producció molt ambiciosa de la companyia Selecta Visions, propietària dels drets d'exhibició a l'Estat, que ha comptat amb el suport de l'estudi d'animació japonès Toei Animation, on l'any 1984 el guionista i dibuixant Akira Toriyama va crear la mítica saga, protagonitzada per Son Goku.

La mostra es podrà veure a la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí del 19 al 29 de juny gràcies, també, a les gestions realitzades per l'empresa Panini Còmics, coorganitzadora, amb l'Ajuntament, del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí.

Anteriorment, la mostra s'ha exhibit a certàmens com el Japan Weekend de Madrid o el Saló del Manga de Barcelona. L'exposició es va produir amb l'objectiu de reforçar el llançament en DVD de Dragon Ball.

Un dels principals atractius de l'exposició serà la col·lecció de 50 reproduccions dels "settei" de Dragon Ball Z. Són dissenys de personatges que va fer l'estudi Toei Animation per tal que els animadors que participaven en el projecte tinguessin una mateixa referència durant el procés de dibuix i d'animació.

Aquests dibuixos, destinats exclusivament a ús intern, només es poden mostrar en exposicions o revistes especialitzades. Són dissenys realment desconeguts al nostre país i tots ells tenen "una gran qualitat", informen els organitzadors de la mostra. Aquests dibuixos permetran que els seguidors de la sèrie coneguin de primera mà un vessant molt desconegut del procés de producció que permet "donar vida" als personatges de la saga.

Com si fos una aproximació 3D, en aquests dissenys es mostren els personatges des de diferents angles, amb tot detall dels elements i objectes que conformen la seva identitat , així com un ampli catàleg de les seves expressions facials. Fins i tot es veuen els complements que s'amaguen sota el cabell o la roba. Els "settei" suposen una nova aproximació als mítics protagonistes de la sèrie, amb un elevat nivell de detallisme.

També es mostraran 24 reproduccions dels nous dissenys realitzats per a la guia d'estil, que es van fer entre el 2012 i el 2013, així com una selecció de les millors "scenes de combat". L'exposició es complementa amb 2 "photocall" de 4 metres cadascun, per tal que els visitants que ho desitgin es puguin fotografiar en el món de Dragon Ball i es puguin fusionar amb Goku.

Un fenomen social

Bola de Drac, d'Akira Toriyama, va suposar una revolució en la història de la petita pantalla. Gràcies a això, la sèrie basada en el manga, es va convertir en un fenomen i va obrir les portes a l'interès pel còmic japonès, que no deixa d'augmentar. Es va publicar per primera vegada a finals de 1980, a les pàgines de la famosa revista Weekly Shonen Jump. A Europa aquest manga va introduir-se a primers dels 90, obrint el mercat al producte japonès.