Quatre turistes s'enfronten a fins a tres mesos de presó a Malàisia per fotografiar-nus a la muntanya Kinabalu, sacsejada dies després per un terratrèmol que molts locals van atribuir a aquesta instantània, segons informen els mitjans locals.

Els acusats -dos canadencs de 23 i 22 anys, un holandès de 23 anys i una britànica de 24- van comparèixer emmanillats i vestits amb uniformes morats davant un jutge a Kota Kinabalu, a l'estat de Sabah, segons l'agència Bernama. El tribunal va ordenar el seu internament almenys fins dissabte mentre continuen les investigacions de l'incident, ocorregut el 30 de maig passat, sis dies abans del sisme que va causar 18 morts a Kinabalu. De ser trobats culpables, els turistes s'enfronten a una multa o fins a tres mesos de presó, o ambdues penes. Els germans canadencs i el ciutadà holandès es van lliurar el dimarts a la policia, mentre que la jove britànica va ser arrestada el mateix dia.

El 30 de maig, un grup de deu turistes, inclosos els detinguts, van celebrar que havien arribat al cim del Kinabalu despullant-se i fent-se fotografies, tot i les protestes de la seva guia local, que els va alertar de la prohibició existent. No obstant això, la broma potser no hauria passat d'una anècdota de poca importància, si no hagués estat perquè el 5 de juny un terratrèmol de 6 graus va sacsejar la zona i va provocar 18 morts, tots excursionistes i escaladors en el Kinabalu.

El cap adjunt de l'estat de Sabah, Joseph Pairin Kitigan, i membres de la tribu Kadazan-Dusun van afirmar que la indecència dels turistes va enfadar els esperits dels seus avantpassats i va desencadenar el sisme.