Víctor García Tur ha guanyat el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2015 amb l´obra Els ocells. El Premi Joan Teixidor de Poesia ha estat per Emília Rovira Alegre pel recull d´haikus Oslo, i el Premi de Novel·la Juvenil s´ha atorgat a Laura Casanovas i Borrell per l´obra Un estiu a la fi del món.

Avui s´ha fet públic el veredicte dels Premis Literaris Ciutat d´Olot 2015 que convoca anualment l´Institut de Cultura de la Ciutat d´Olot.

El guanyador del Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa ha estat Víctor García Tur amb l´obra Els ocells. García Tur rebrà 10.000 euros i l´Editorial Empúries s´encarregarà de la publicació de l´obra.

La compositora i escriptora Emília Rovira Alegre s´ha endut el Premi Joan Teixidor de Poesia pel recull d´haikus titulat Oslo, inspirat el la ciutat on actualment resideix. El premi econòmic és de 2.000 euros i Viena Edicions publicarà el poemari.

En la categoria de Novel·la Juvenil, ha recollit el premi Laura Casanovas i Borrell, per la seva primera novel·la destinada al públic jove Un estiu a la fi del món. La dotació d´aquesta categoria també és de 4.500 euros.

El Museu dels Sants d´Olot ha acollit un any mes l´acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d´Olot, en el transcurs del qual s´ha pogut veure un fragment del concert recital El(s) poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, a càrrec de Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. Han interpretat un recull de poemes i cançons d´Ovidi Montllor, que ha inclòs tant textos de l´artista molt coneguts com d´altres d´inèdits