carta setmanal

preparant l'estiu

15.06.2015 | 07:14
preparant l'estiu

Els escolars i estudiants aprofiten les darreres setmanes d'escola i viuen amb preocupació i neguit pels exàmens. Tot i això, segur que han començat a pensar en els propers mesos, els mesos d'estiu, amb les possibles visites, excursions, desplaçaments, llocs per passar uns dies de vacances, anades a la platja o muntanya... Per això us dono aquestes indicacions, amb la intenció que us serveixin per preparar l'estiu.
1. Les persones en primer lloc. Les activitats que programem han de contribuir a la realització de cada persona, i per això no podem oblidar totes les dimensions que són fonamentals per aconseguir-ho: l'afectiva, la comunitat familiar, la comunicació, la cultura, gaudir de la natura, la social, la religiosa i transcendent, la solidària. Tanmateix, no es pot pensar només en el propi benestar. Cal pensar en el "benestar" de tots aquells que fan camí amb nosaltres i que seran ben a prop nostre durant els propers mesos. Si no planifiquem pensant en l'altre i en els altres, potser tampoc no aconseguirem el que desitgem i necessitem. El "jo" sempre s'ha de pensar "amb els altres".
2. L'estiu ho ha de ser per a tota la família. Tot l'any viviu en família els qui teniu la sort de tenir-ne i assaborir-la dia a dia, amb els seus moments de goig, de preocupacions, de sofriment, d'esperança... Cal pensar en un estiu per a tota la família, que no vol dir que tothom faci el que vulgui o que pugui satisfer tots els seus desitjos, però sí que exigeix tenir present cada membre amb les seves necessitats, prioritats, afeccions i possibilitats. Tanmateix, es poden trobar molts moments per assaborir en pau la joia de la vida familiar, sense la pressió del dia a dia.
Un cert eslògan o consigna podria ser: "Un estiu per a la nostra família!".
3. Temps per assaborir la natura, la cultura... Certament, aquest temps és una oportunitat per gaudir de la natura. Per això cal aprendre a contemplar-la i a respectar-la. Contemplar va més enllà del simple mirar: exigeix admirar. A la platja, a la muntanya, al camp... exerceix la contemplació, gaudeix de tot el que se t'ofereix gratuïtament i descobreix la primera carta d'amor que Déu t'ha adreçat. Alhora, cal respectar la natura. [...] (Extret del full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

L'humor de l'absurd de Faemino y Cansado omple de riures l'Auditori

Acabem de tornar d'un viatge, vam estar al centre de París, a Montmartre...», diu...

La Marededéu de Besalú del Museu d´Art va ser comprada per 100 pessetes l´any 1879

La Marededéu de Besalú del Museu d´Art va ser comprada per 100 pessetes l´any 1879

Una recerca documental per publicar tot el fons a internet permet descobrir que una pintura de...

Artesans de la Bisbal col·laboren amb l´artista Santi Moix

Artesans de la Bisbal col·laboren amb l´artista Santi Moix

Joan Raventós, David Rossell i Anna Ballesté han participat en la creació d'una gran flor

Lluís Busquets obre el cicle «Martí Luter: 500 anys» a la Casa de Cultura de Girona

L'escriptor i professor Lluís Busquets i Grabulosa obrirà avui a les 7 de la tarda...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema