El barceloní Víctor García Tur ha guanyat el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2015 amb l'obra Els ocells. El Premi Joan Teixidor de Poesia va ser per a Emília Rovira Alegre pel recull d'haikus Oslo, i el Premi de Novel·la Juvenil es va atorgar a Laura Casanovas i Borrell per l'obra Un estiu a la fi del món.

Ahir es va fer públic el veredicte dels Premis Literaris Ciutat d'Olot 2015 que convoca anualment l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot en un acte al Museu dels Sants d'Olot que, per raó de la pluja, es va traslladar a un recinte interior.

Víctor García Tur, amb l'obra Els ocells, rebrà 10.000 euros i l'Editorial Empúries s'encarregarà de la publicació de l'obra.

La compositora i escriptora Emília Rovira Alegre es va inspirar en la capital de Noruega per escriure Oslo, la ciutat on actualment resideix. El premi econòmic és de 2.000 euros i Viena Edicions publicarà el poemari.

En la categoria de Novel·la Juvenil, va recollir el premi Laura Casanovas i Borrell, per la seva primera novel·la destinada al públic jove, Un estiu a la fi del món. La dotació d'aquesta categoria és de 4.500 euros.

El Museu dels Sants d'Olot ha acollit un any mes l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Olot, en el transcurs del qual es va poder veure un fragment del concert recital El(s) poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, a càrrec de Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. Durant l'espectacle, van interpretar un recull de poemes i cançons d'Ovidi Montllor, que inclou tant textos de l'artista molt coneguts com d'altres d'inèdits.

Víctor García Tur (Barcelona, 1981) és dissenyador gràfic. Ha publicat el recull de contes Twistanschauung (Empúries, 2009), guardonat amb el Premi Documenta, i la novel·la curta Misanderstunding (New Niu Press, 2014), en col·laboració amb Emily McBride.

Els seus relats han estat inclosos a Veus de la nova literatura catalana (Empúries/Anagrama, 2010) o Els caus secrets: Antologia d'Escriptors dels Països Catalans posteriors al 1972 (Moll, 2013).

Emília Rovira Alegre (Reus, 1989) és compositora i poeta. Va obtenir el 2012 el grau superior en Interpretació Pianística al Conservatori del Liceu de Barcelona, i el 2014, un màster en Composició de música per a pantalla a la Universitat d'Edimburg (Escòcia).

Laura Casanovas (la Seu d'Urgell, 1973) és llicenciada en Filologia Catalana. Ha viscut a Barcelona, a Alemanya i ara viu al Ges, a l'Alt Urgell.