Alfonso Herrera i Hannah Murray -Gilly a Joc de trons- roden aquests dies a Barcelona El Elegido, un llargmetratge dirigit per Antonio Chavarrías que aborda la relació amorosa entre l'assassí de Leon Trotski, Ramón Mercader, i la secretària del dirigent bolxevic, Silvia Ageloff. La pel·lícula se centra "en el moment en què l'OGPU, la policia secreta de Rússia, capta el jove comunista Ramón Mercader, en plena Guerra Civil espanyola, per encarregar-li el magnicidi" i, sobretot, "en el període que passa a Mèxic, on s'acosta a Leon Trotski, asilat allà, a través de Silvia Ageloff, la seva amant i una de les secretàries del revolucionari soviètic, a qui coneix a París", explicava Chavarrías en un descans del rodatge.

A Barcelona, el Milano Bar s'ha transformat en un bar parisenc on Ramón Mercader (Alfonso Herrera) balla amb la tímida Silvia Ageloff (Hannah Murray) al ritme d'un boogie woogie novaiorquès. Chavarrías va remarcar que intenta reconstruir la relació entre Mercader i Ageloff, que inconscientment es va involucrar en la missió encarregada a l'agent espanyol. "Ella no va concedir cap entrevista després de la mort de Trotski, va desaparèixer totalment del mapa, crec que el que va succeir la va enfonsar", explicava el director i guionista català. "Vaig intentar escriure el guió documentant-me a partir dels qui el van viure en primera persona rebuscant en material de l'època, com les memòries del germà de Ramón Mercader, articles que van escriure el guardaespatlles, i vaig parlar amb el nét de Trotski, Esteban Volkov". Segons Chavarrías, una de les claus d'aquesta història és que Ramón Mercader com a espia representava un altre personatge, l'adinerat belga Jacques Mornard, ja que no podien descobrir que era espanyol i va fingir una altra identitat.

El Elegido està protagonitzada pel mexicà Alfonso Herrera, que va saltar a la fama amb la telenovel·la Rebelde, la britànica Hannah Murray, que va encarnar Cassie Ainsworth a Skins i actualment interpreta Gilly a Joc de Trons, a més de Henry Goodman (Leon Trotski), Julian Sands (Kotov), Elvira Mínguez (Caridad Mercader, mare del protagonista) i Roger Casamajor (Carles Vidal), entre d'altres.

Hannah Murray va confessar que, abans de participar en la pel·lícula, no coneixia la història de Ramón Mercader i que "llegir el guió va ser molt didàctic, el vaig devorar fascinada". "Després em vaig documentar i vaig llegir Trotski, i tot ha estat una experiència molt interessant", explicava l'actriu britànica.

La pel·lícula s'ha rodat sobretot a Mèxic i a Barcelona s'han filmat les últimes escenes d'aquesta producció hispanomexicana que s'estrenarà la primavera del 2016.