Txarango tancarà la seva gira el pròxim 21 de novembre al Sant Jordi Club de Barcelona amb un concert amb l'acompanyament del pianista cubà Chucho Valdés i la Barcelona Big Latin Band.

L'espectacle Som mar serà el comiat de Txarango, que ahir va anunciar una "parada temporal" de les seves activitats "per pair les cinc gires internacionals dels últims anys i l'èxit dels dos discos", va informar la banda del ripollès.

Txarango, que tenen aquest estiu per davant un bon nombre de concert, entre ells el festival Clownia que ells mateixos organitzen a Sant Joan de les Abadesses, es prendran un respir durant el 2016, després de cinc anys molt intensos.

Aquest descans vindrà precedit d'un comiat sense estar-se de res, que tindrà lloc el pròxim 21 de novembre al sant Jordi Jordi i on tocaran amb Chucho Valdés, "un dels artistes més grans del món", segons el cantant de Txarango, Alguer Miquel.

"Música, circ i moltes sorpreses" se citaran en aquest espectacle, el cartell del qual ha elaborat el dissenyador Javier Mariscal i que compta amb la col·laboració de Guillem Albà en la posada en escena.

Amb aquest concert, Txarango pretén posar de manifest "el llaç musical i emocional" que mantenen amb la música cubana i agrair al seu públic "l'alegria" que han transmès a la banda en cada concert, diu Alguer Miquel.

El grup vol "tancar una etapa" i anuncia que no oferirà cap concert durant el 2016 i que esperaran "que arribin les muses" per posar-se a treballar en un nou disc.

Nascut a Barcelona fa cinc anys, Txarango és un dels principals representants de l'anomenat So Barcelona i fusiona reggae, ritmes llatins i altres música actuals d'arrel.

Amb tan sols dos elapés editats, Benvinguts al llarg viatge i Som Riu, la banda Txarango ha aconseguit seduir públic de tres continents diferents.

Amb Som Riu ha realitzat més de 100 concerts en festivals com Summerstage (EUA), Caparan Festival (Senegal), Stockholms Kultur Festival (Suècia), Esperanzah! (Bèlgica), Estivada (França) o Bout du Monde (França).