carta setmanal

50 anys de pelegrinatge a lourdes

20.06.2015 | 00:00
50 anys de pelegrinatge a lourdes

Aquest diumenge iniciem el que serà el cinquantè pelegrinatge del nostre bisbat de Girona a Lourdes, després de la fundació de l'Hospitalitat.
Són 50 anys de la "missió" que l'Església ens ha confiat, d'acostar els malalts a casa de la Mare -i que bé es pot anomenar "Salut dels Malalts"- perquè ella els aculli i els ofereixi Jesús, el seu fill, a més d'oferir-nos sempre, com a Hospitalitat, la tendresa, l'acompanyament i el servei que es mereixen.
Desitgem viure aquesta peregrinació amb actitud d'acció de gràcies. Tot el que farem aquests dies a Lourdes manifesta, com a primera actitud, el nostre agraïment.
-Acció de gràcies a Déu perquè ens ha cridat a oferir aquest servei, que és participar de la missió de l'Església des de l'Hospitalitat.
-Acció de gràcies a la Mare de Déu de Lourdes perquè sempre ens sentim acollits, acaronats i envoltats del seu amor maternal. Commou i edifica contemplar els malalts i pelegrins pregant amb emoció davant la imatge estimada. Molts potser no han estat guarits del tot de les seves malalties corporals, però la majoria sí que ens hem sentit guarits d'altres malalties, com el desànim, la deseperança, la solitud, l'abandó. I, sobretot, ens hem sentit confortats i acaronats per l'actitud maternal de la Mare, que és "Salut dels Malalts".
-Acció de gràcies als malalts perquè han confiat i confien en nosaltres. Confien en l'Hospitalitat els responsables, brancardiers, infermeres, joves, mossens... perquè han experimentat que l'Hospitalitat és estimació, servei ben fet, confiança, pregària, celebració... Alhora, són els malalts els qui sovint ens evangelitzen perquè amb les seves actituds, amb la seva fe, han estat i són testimonis de l'Evangeli de Jesús per a tots nosaltres. Molts, potser per primera vegada, contemplen com es viu en cristià l'angoixa i el dolor en aquestes situacions.
-Gràcies a tots els responsables, els voluntaris, l'equip mèdic, infermeres, brancadiers... que esteu al servei dels malalts fins l'esgotament. Gràcies a tots els qui han format o formeu l'Hospitalitat perquè ens ajudei i estimuleu a estar -a semblança de Jesús- amb els malalts per servir-los [...] (Extret del full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Laia Alsina guanya el combat de dramatúrgia

Laia Alsina guanya el combat de dramatúrgia

La sala La Planeta de Girona va acollir dilluns el primer combat del VII Torneig de Dramatúrgia...

El Col·legi de Periodistes crea la Mosca de la Dignitat i la brinda als voluntaris de l´1-O

El Col·legi de Periodistes crea la Mosca de la Dignitat i la brinda als voluntaris de l´1-O

El Col·legi de Periodistes de Girona ha creat de forma extraordinària la Mosca de la...

Zagajewski: «El nacionalisme és un incendi forestal i pot acabar amb Europa»

Zagajewski: «El nacionalisme és un incendi forestal i pot acabar amb Europa»

El poeta polonès Adam Zagajewski rep el Premi Princesa de les Lletres. Autor de poemaris com...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema