Corn Flakes, Subterranean Kids, Dorian, Standstill, The New Raemon, Nueva Vulcano i Joan Colomo són algunes de les bandes que han passat pel segell BCore al llarg dels 25 anys d'existència d'aquesta discogràfica pionera, que aquesta setmana celebra el seu aniversari. Un llistat que és tota una declaració de principis per part d'aquest segell musical, que porta un quart de segle trencant-se les banyes per donar visibilitat a unes bandes que són sants de la devoció d'una àmplia minoria i dignes representants del millor del indie-rock nacional.

BCore és una discogràfica barcelonina que va néixer com una aposta personal de Jordi Llansamà i que 25 anys després "ha canviat poc", segons el seu director general. "Vam començar amb la filosofia de fes-t'ho tu mateix. Hi va haver un moment als 90 que ens van vendre que l'indie era l'hòstia, però va arribar la crisi, ja no es venen discos i som on érem al principi, amb edicions petites, una bona xarxa de seguidors, saltant-nos els intermediaris i funcionant com una discogràfica familiar", va explicar. Un llarg recorregut per arribar al mateix lloc.

Quatre dies de concerts

Per celebrar el quart de segle, la discogràfica ha decidit organitzar "un casament gitano" i oferir als seus seguidors quatre dies de música que començaran el 24 de juny amb Anímic a l'Heliogàbal de Gràcia i finalitzaran amb Standstill al City Hall barceloní. Entremig actuaran els ganxons Bullit, No More Lies, XMilk, 24 idees, The New Raemon, Joan Colomo, The Unfinished Sympathy i Nueva Vulcano. Una selecció de bandes que demostra que el ventall d'estils musicals s'ha ampliat en aquests 25 anys, ja que van començar centrats en el hardcore i s'han anat obrint cap a sons més propers al pop o el folk. "És una evolució coherent, semblant a la que han fet algunes de les nostres bandes" deia Llansamà.