Un diabètic costa un 67% més a la sanitat pública que un pacient sense la malaltia

23.06.2015 | 07:14

Un pacient amb diabetis costa cada any a la sanitat pública una mitjana de 3.497 euros anuals, un 67 % més que un altre sense aquesta malaltia, segons un estudi elaborat per l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP). El treball, que ha analitzat quin és el consum de recursos i costos d'una persona amb diabetis mellitus 2 (DM2) i ho ha comparat amb el d'una persona que no pateix aquesta patologia, ha constatat que la major part de la despesa, un 37 %, és per hospitalitzacions per complicacions, mentre que el 27 % és en medicaments.
L'estudi «eCostesDM2» també conclou que els pacients que tenen un mal control glucèmic gasten un 5 % més i que mundialment la diabetis tipus 2 representa el 10,8 % de la despesa sanitària. L'estudi, liderat pels doctors Manuel Mata, Dídac Mauricio i Josep Franch, ha avaluat els costos directes que suposa l'atenció a la població amb DM2 en l'Institut Català de la Salut (ICS) durant l'any 2011 i ha comparat aquests costos amb els de la població no diabètica.

Costos directes
Per portar a cas el seu estudi, els doctors van incloure 126.811 persones amb DM2 aparellades amb altres 126.811 sense DM2, de la mateixa edat (amb un màxim de diferència de dos anys), del mateix sexe i ateses pel mateix metge. Els investigadors van explicar ahir que van considerar com a costos directes «les visites ambulatòries, ja siguin al metge de capçalera o a l'especialista; les hospitalitzacions; el cost dels medicaments i dels papers reactius; el cost de les exploracions complementàries i el de les complicacions, com pot ser la insuficiència renal, entre d'altres». Com costos indirectes, l'estudi va considerar la incapacitat laboral transitòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Llach i Martí i Pol són proclamats doctors «honoris causa»

El cantant demana durant l'acte a la Universitat de Girona «confiança» als que esperen «un futur...

Un film sobre Dalí inaugura el festival Artecinema de Nàpols

El festival Artecinema de Nàpols es va inaugurar dijous amb la projecció de la...

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

Jordi Isern inaugura «Origen» al Refugi

L'artista Jordi Isern va inaugurar ahir l'exposició Origen, al Refugi antiaeri de Girona...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema