La cantant i actriu francesa Magali Noël, que va interpretar Fais-moi mal Johnny, de Boris Vian, va posar rostre als desitjos sexuals de Federico Fellini en pel·lícules com La Dolce Vita (1960) i va encarnar el sensual personatge de Gradisca en Amarcord (1973), va morir ahir els 83 anys. L'artista, nascuda a Turquia el 1931 amb el nom de Magali Noëlle Guiffray, va morir en la residència d'ancians on residia a la localitat de Chateauneuf-Grasse, al departament mediterrani d'Alps-Maritimes.

Noël, amb cert aire a Sofia Loren, va debutar com a cantant de cabaret i es va llançar al cinema als anys cinquanta del segle XX, uns anys en què els rostres femenins més cèlebres del cinema francès eren el de Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Annie Girardot i el seu.

Amb prop de 80 pel·lícules en la seva filmografia, el seu primer èxit li va arribar en 1956 de la mà de Jean Renoir, amb Elena et els Hommes, que li va obrir un camí artístic molt lligat al cinema italià de Giorgio Simonelli, Luciano Emmero Giorgio Bianchi, i també amb Constantin Costa-Gavras o Denis Parent.