El compositor nord-americà James Horner, que va guanyar dos "scar per la banda sonora de Titanic i va crear també la música d'altres èxits de cartellera com AvatarBraveheart, va morir després d'estavellar-se la seva avioneta privada dilluns a Califòrnia.

Els rumors sobre la possible mort de Horner, de 61 anys, s'havien multiplicat la matinada del dimarts després de conèixer-se que un aparell sinistrat dilluns pertanyia al famós compositor de música, fins que hi va haver la confirmació de la seva defunció per les autoritats locals.

Al llarg de la seva carrera, Horner va rebre 10 nominacions als "scar i en va guanyar dos per la banda sonora de Titanic (1997) i per la cançó original d'aquesta pel·lícula, My Heart Will Go On, interpretada per la canadenca Céline Dion. Horner també va guanyar nominacions per les seves bandes sonores per als films Alien, Apollo 13, A Beautiful Mind, Avatar, Braveheart, Field of Dreams i House of Sand and Fog, a més de per la cançó original Somewhere Out There, de la pel·lícula infantil An American Tail (Fievel i el Nou Món). Entre les més de cent bandes sonores que va compondre es troben també The Mask of the Zorro, Legends of the Fall, Casper, JumanjiThe Amazing Spider-Man.

Nascut a Los Angeles (Califòrnia) en 1953, Horner va començar a tocar el piano als cinc anys, i es va formar a Londres, en el Royal College of Music, En la dècada de 1970, va tornar a Califòrnia per seguir estudiant música en dues universitats d'aquest estat, fins a doctorar-se en Teoria i Composició de Música a la Universitat de Califòrnia.