El proper dissabte 27 de juny a les 18.00h el MAC-Empúries estrena «Lucilla, una meuca romana», la visita que aproparà els que la segueixin als secrets més picants de la sexualitat a l'antiga Roma.

Lucilla, una prostituta oriünda de Tarraco que després d'una vida molt intensa ha decidit instal·lar-se a Emporiae per regentar un bordell, descobrirà en aquesta visita com era la vida d'una prostituta a l'antiga Roma i el paper que tenien l'erotisme i la sexualitat en la societat romana. Acompanyats de Lucilla, els visitants coneixeran els secrets més obscurs i les curiositats de l'exposició temporal El sexe a l'època romanai de la ciutat romana d'Emporiae. Sens dubte és una oportunitat única que promet molta diversió, sensualitat, i -segons adeverteixen elsorganitzaors- sorpreses!

Lucilla és una esclava oriünda de Tarraco, que de ben jove va haver de posar-se a treballar al carrer per satisfer les ordres del seu amo. Però les seves habilitats al llit, així com el seu enginy i la seva intel·ligència la van portar a convertir-se en una meretriu de luxe que seduïa senadors, cònsols i membres de l'alta societat romana. Les seves bones arts la van conduir a la llibertat. Com a lliberta i amb el pes dels anys a la seva pell, Lucilla emprèn un viatge cap a Emporiae, però aquest cop amb un rumb diferent. Fent servir les seves millors dots de seducció i la seva innata intel·ligència, dirigirà un bordell a Emporiae, donant el relleu a les futures dames del plaer

L'activitat,a un preu de 4 euros per persona, tindrà lloc a les 6 de la tarda dels dies 27 de juny; 4, 11 i 25 de juliol; 1, 8, 15, 22 i 29 d'agost. Naturalment, no està recomanada per a menors de 16 anys.

Exposició complementària

La visita complementa l'exposició El sexe a l'època romana. Adreçada a un públic adult, la mostra presenta un conjunt de peces d'època romana conservades en museus catalans; reproduccions de pintures del moment, sovint molt explícites, i textos d'autors llatins. El conjunt dóna a conèixer l'univers sexual de l'antiga Roma des de la República fins al segle IV: el sexe en el matrimoni, diferents maneres de fer l'amor, les relacions extramatrimonials, l'art de la seducció, i la sexualitat dels déus, amb qui s'emmirallen els homes.

Es tracta de la primera exposició organitzada per l'Arqueoxarxa que agrupa els principals museus d'arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya, i ha estat dirigida i coordinada pel Museu de Badalona.

Com a activitats paral·leles hi ha programades diverses conferències que que aprofundeixen enelmateix tema. D'aquesta manera,el 10 de juliol hi ha prevista la xerrada Arte y erotismo en el mundo clásico a càrrec de Carmen Sanchez, directora del Departament d'Historia i Teoria de l'Art de la Universidad Autónoma de Madrid.

El 16 de juliol serà el torn de El sexe a l'obra de Marcial,conferència a càrrec d'Antoni Cobos, doctor en Filologia Clàssica.

Les conferències se celebraran a la biblioteca del MAC-Empúries, amb entrada lliure.

Lluites de gladiadors

Les ruïnes d'Empúries continuen portant incorporant activitats per complementar la visita al jaciment grecoromà. L'estiu passat va ser el festival de gladiadors Emporiae. El camí a Roma de la mà de la companyia figuerenca Drakonia. Es tractava d'un espectacle trepidant amb més de 30 artistes -entre genets, aurigues, ballarines i legionaris-, i 14 cavalls. Un dels plats forts va ser la cursa de quàdrigues que feia més de 40 anys que no es veia a l'Estat espanyol. Es va instal·lar així mateix un circ romà amb una graderia circular, just al costat del fòrum, amb capacitat per a 2.500 persones.