La jutge del jutjat d'instrucció número 4 de València ha imposat una multa de 100 euros al músic Albert Pla per haver assegurat, en una entrevista a un mitjà de comunicació, que "mataria als de Podem i plataformes ciutadanes" i haver afegit: "ara encara no porten guardaespatlles, és millor acabar ara".

Per a la magistrada, Pla és autor d'una falta d'amenaces per la qual li imposa una multa de deu dies amb una quota diària de 10 euros. La denúncia la va interposar en el seu dia l'advocat Ricardo Cano, que és membre i col·laborador de diverses plataformes socials a València, com afectats per la hipoteca, i de l'associació en defensa de les llibertats i drets socials i civils i col·laborador d'altres plataformes.

El músic havia al·legat excepció d'incompetència territorial --demanava la jurisdicció de Catalunya-- i havia reclamat l'absolució a l'entendre que no existia prova de càrrec que sustentés una sentència condemnatòria i al·legar l'existència de versions contradictòries.

En aquest cas, la magistrada ha considerat provat que Albert Pla va realitzar unes declaracions a un mitjà de comunicació, en una entrevista publicada el 28 de setembre de 2014, en què va manifestar que "mataria als de Podem i plataformes ciutadanes" i "ara encara no porten guardaespatlles, és millor acabar ara ". Aquestes declaracions van tenir "repercussió" en altres mitjans de comunicació.