«Vols sortir amb la meva filla? Passa i t'ensenyaré la meva col·lecció d'armes»

Una web catòlica publica un decàleg perquè els pares dissuadeixin els joves de tenir sexe amb les seves filles

25.06.2015 | 07:08

No cal tenir escopetes «però es poden esmentar amb humor». «T'agrada caçar, fill?, podem quedar un dia i t'ensenyo la meva col·lecció d'armes...» és una de les deu recomanacions que un portal catòlic ofereix als pares per dissuadir els joves de tenir relacions sexuals amb les seves filles. En les altres nou hi ha de tot: quedar-se amb el número de mòbil del jove, amb la matrícula i el model de vehicle, preguntar-li la religió, interessar-se pels seus plans de futur... I, finalment, però no per això menys important, «preguntar quines són les seves conviccions respecte a la castedat».
Aquest «decàleg per pares» ha estat publicat per la web «ReligiónenLibertad», propietat de la Fundación Nueva Evangelización para el siglo XXI, que està formada per seglars catòlics que són pares de família i tenen diferents sensibilitats, segons expliquen ells mateixos. Encara que té caràcter laïcal, jurídicament està dins de l'empara de l'Església catòlica com a fundació autònoma privada, i la rendició de comptes i aprovació, així com altres atribucions, són competència de l'arquebisbe de Madrid.
Inspirat en un article que es pot trobar al web de consells nord-americà www.allprodad.com, a «10 coses que, com a pare, voldràs preguntar a aquest noi que vol sortir amb la teva filla» s'insta als progenitors amb filles adolecents que hagin iniciat una relació sentimental amb un jove a, encara que no es posseeixin armes, esmentar-les. «Tots han sentit parlar d'aquests pares que tenen una escopeta sobre la taula mentre parlen amb un espantat pretendent», assenyala. I proposa que encara que no hi hagi escopeta, es mencionin les armes «amb humor».
Les deu preguntes clau no es fixen en si el noi porta arrecada sinó que es basen en «allò realment important», tal i com s'assevera a la pàgina. Segons «ReligiónenLibertad» un pare té dret, «en qualsevol cas» a «localitzar els nois que s'interessen per la seva filla i a sotmetre'ls a una sèrie de preguntes, per protegir el cor de la noia i preveure ferides emocionals».
Per això proposen, a més del capítol armamentístic, fer-se amb dades de «seguretat bàsica» com són el telèfon mòbil del noi, el dels seus pares, i amb el model i matrícula del vehicle, en el cas que tingui cotxe. «Per si passa qualsevol cosa», és de sentit comú i «un bon hàbit de seguretat», justifiquen. El decàleg proposat per la fundació no menciona en cap moment a la mare de la jove.

Declaració d'intencions
La primera pregunta que es recomana que faci el pare és senzilla: «Per què vols sortir amb la meva filla?» i, després, aconsella «escoltar amb tranquil·litat i deixar parlar». «Fins i tot un pare poc o gens religiós hauria interessar-se per les creences del noi que vol sortir amb la seva filla», s'assegura.
El decàleg també atorga importància al fet que la relació tingui futur o sigui passatgera. Una altra de les preocupacions que es planteja al web és si el noi «mostrarà el respecte que la noia mereix», cosa que inclou «portar la noia a casa a l'hora pactada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Javier Sierra.
«La funció suprema de la literatura no és entretenir, sinó despertar», diu Sierra

«La funció suprema de la literatura no és entretenir, sinó despertar», diu Sierra

El guanyador del Premi Planeta amb l'obra «El fuego invisible» elogia l'italià Umberto Eco

El festival Som Cultura anuncia 60 experiències a quaranta municipis gironins

El festival Som Cultura anuncia 60 experiències a quaranta municipis gironins

El programa té des de cites fotogràfiques per la Figueres daliniana fins a un concert de...

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

La fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la Fundació Gala-Dalí van coincidir a demanar a la demandant...

El Col·legi de Periodistes crea la Mosca de la Dignitat i la dedica als voluntaris de l´1-O

El Col·legi de Periodistes crea la Mosca de la Dignitat i la dedica als voluntaris de l´1-O

RCR i el Girona F.C i el periodista Narcís Genís rebran les Mosques de Sant Narcís i del Col·legi...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema