Una Lisístrata creada i interpretada per la companyia Quantus Teatre de Lloret de Mar obrirà el 25 d'agost al Teatre Municipal de Girona el Fitag, Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. Fins el 29 d'agost 27 companyies inundaran la ciutat de Girona i alguns municipis de la demarcació de teatre pur, que és el que es fa sense esperar res més a canvi que l'agraïment del públic. La major part de grups seran catalans, però n'hi haurà també de l'Estat espanyol (Langreo, Andratx, Elx...) i internacionals: Colòmbia, Mèxic, Txèquia, Andorra, Argentina...

Tal com sosté Martí Peraferrer, el seu director des dels inicis i alma mater del projecte, «l'edició del 2015 és una edició especial per a nosaltres perquè arribem a la majoria d'edat. Són ja divuit anys d'existència (vàrem començar el 1998, llavors amb edicions biennals) i quinze edicions, viscudes totes amb molta intensitat teatral».

A més de la ciutat de Girona seran 8 municipis els que participaran en aquesta edició del 2015: Lloret de Mar, Palamós, Maçanet de la Selva, Figueres, la Jonquera, Vidreres, Sant Gregori i Sant Pere Pescador. Un dels objectius més perseguits per la direcció artística del Fitag és que aquest esdeveniment cultural no es quedi només en un important aparador de propostes de teatre amateur català i internacional, sinó que també sigui un motor de creativitat, al mateix temps que dinamitzi i posi en valor el teatre no professional que es fa a les comarques de Girona.

Com a activitats paral·leles hi haurà l'exposició fotogràfica El teatre S'Mou, d'Irene Roé. Hi continua havent la secció «Petit Fitag», un espai per acostar el teatre al públic més menut en franges d'edat de 3 a 10 anys, i també «Fitag de nits«, un escenari de cafè teatre, amb servei de bar, instal·lat en una de les sales de la seu del Festival.