El VI VallDansa, festival de música i danses tradicionals catalanes, i el III VallBirra, la fira de la cervesa artesana, organitzats per l'Esbart Ei¡udald Coma, conviuran en amistós veïntage el cap de setmana del 3 al 5 de juliol a Ribes de Freser. Entre els vuit esbarts dansaires en destaca un de Mallorca (Agrupació Sa Revetla de Sant Antoni) i un d'Hongria (Tarianer Tanzgruppe). Pel que fa a la cervesa, està prevista la participació de sis fabricants d'aquesta beguda.

Les activitats d'aquest complert cap de setmana començaran el divendres a la tarda amb la inauguració del VallBirra, la fira de cervesa artesana del VallDansa. A les set de la tarda es farà un tast de les cerveses de la fira i a partir de les vuit, tothom que vulgui (prèvia compra del tiquet) podrà gaudir d'una graellada argentina. La nit acabarà amb un taller per aprendre danses tradicionals mallorquines amb Sa Revetla i dansa irlandesa amb Aires Celtes.

El dissabte serà el dia central del VallDansa. A les 11 del matí, el VallBirra obrirà persianes i començarà l'arribada dels grups. Després d'un dinar de germanor a la plaça del Mercat, a les partir de les cinc, els esbarts convidats actuaran a la plaça del Mercat. Després de les actuacions, soparan a la plaça del Mercat i el dissabte s'acabarà amb un ball tradicional amb la música dels Randellaires.

Com a novetat d'enguany, el ?diumenge matí es farà una cercavila amb ballades dels esbarts a la plaça de la Saida, davant de la Residència de la Gent Gran i s'acabarà l'edició d'aquest any amb una mostra de jotes aragoneses a la plaça del Mercat.