A partir del 29 de juny, la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola ampliarà el seu horari d'obertura al públic i obrirà ininterrompudament de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores. Els horaris de la flamant biblioteca havien sigut objecte de crítica per part de molts ususaris, que no comprenien com una nova instal·lació, que passava per ser la joia de corona catalana en matèria de biblioteques, estava tancada els dissabtes a la tarda. I els diumenges també, tot i que aquest punt de moment continua sense solució.

El passat 23 de juny es van celebrar 6 mesos de l'obertura de la biblioteca. En aquests primers mesos en ha rebut 175.233 visitants; ha expedit 1.991 carnets nous, i ha comptabilitzat 77.925 préstecs i 22.435 connexions a internet. Pel que fa a les visites escolars, n'ha rebut 85 (de 14 escoles de la ciutat), en les que han participat 1.943 nens.

Des de la seva obertura, ha acollit 79 activitats organitzades per diverses entitats de la ciutat, amb una assistència de 4.593 persones. Dins d'aquestes activitats, destaca la celebració del festival MOT, que va comptar amb escriptors de prestigi internacional i que va posar a prova l'equipament quant a l'explotació conjunta dels seus espais de programació.

El passat dia 5 de juny, en la 18a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona, el jurat va atorgar una menció a l'obra Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola i també se li va atorgar el Premi Jurat de l'Opinió, que donen professionals del món de la gestió i de la comunicació cultural, crítics d'arquitectura i professionals vinculats al món empresarial i de la recerca.

La més gran de Catalunya

Lla Biblioteca Pública Carles Rahola va obrir portes el 23 de desembre de 2014, és la biblioteca pública més gran de Catalunya amb una superfície de 7.121m2. La Biblioteca ha estat dissenyada pels arquitectes Mario Corea, Luis Morán i Sebastián Guerrico, que l'han ideat amb l'objectiu que pugui prestar un servei d'excel·lència i esdevingui un equipament de referència. La biblioteca desenvolupa les funcions de biblioteca central comarcal i urbana.