El director del festival de Cap Roig, Juli Guiu, es declara inquiet, deu dies abans de l'estrena de l'edició d'aquest any, que inaugurarà el britànic Sting, i destaca la qualitat d'una cita que es programa amb la intenció de comptar amb els millors músics en els seus diferents estils.

"Intentem tenir els cap de cartell en cadascun dels seus gèneres", ha explicat Guiu en una entrevista amb EFE, en la qual ha subratllat que l'objectiu és "acollir tot el ventall de públic possible i que vingui el màxim de gent".

Cap Roig busca els millors en l'apartat internacional, però també en l'espanyol, català o infantil, segons ha concretat el seu director, qui ha precisat que aquesta vocació de comptar amb el més destacat del panorama musical comporta que molts concerts hagin esgotat localitats quan encara falten deu dies per a la inauguració.

"Per a Lady Gaga no en queda cap, per a Sting molt poques, per al primer concert de Pablo Alborán no queda res, tampoc per al primer d'Alejandro Sanz ni per a l'espectacle de Peppa Pig, i hi ha un volum d'actuacions per a les quals queden molt poques entrades", ha assenyalat Juli Guiu.

Puntualitza, sobre la fórmula del festival, que "tot sorgeix en sis setmanes, per això és importantíssim obrir-se al màxim de públic possible".

Aquesta mentalitat permet que Cap Roig compti amb un important nombre d'espectadors procedents de "França, Anglaterra o Holanda, que estan per la zona" a l'època d'estiu, explica el seu director.

"Intentem acostar-nos al màxim de públic, però sense perdre la línia de grans artistes", ha afegit Juli Guiu, qui admet que està "amb moltíssimes ganes i il·lusió" per l'arrencada del festival.

"Ja comença el cuquet, així que tinc ganes que es doni el tret de sortida", ha conclòs Guiu, que haurà d'esperar encara deu dies per assistir a aquest primer concert a càrrec del britànic Sting.

L'edició d'aquest any comptarà amb altres destacats artistes internacionals, com Lady Gaga, que formarà duo amb Tony Bennet, Julieta Venegas i Passenger, mentre que del panorama nacional destaquen, a més d'Alejandro Sanz i Pablo Alborán, altres figures com Antonio Orozco, Miguel Bosé, Bustamante i Rosario.

La representació catalana comptarà amb Els Amics de les Arts, Joan Miquel Oliver, Mishima, Blaumut o Deudeveu, mentre que el públic infantil disposarà d'espectacles com els de Peppa Pig o SP3.

El festival de Cap Roig es prolongarà del 10 de juliol al 17 d'agost i tindrà lloc als jardins de Cap Roig, ubicats a Palafrugell, on els operaris procedeixen actualment al muntatge de l'escenari i tota la infraestructura que precisa una cita internacional d'aquest tipus.