Vuit espectacles, entre ells una producció pròpia de Llàtzer Garcia denominada Sota la ciutat, que s'estrenarà en el marc del festival Temporada Alta, conformen la proposta de teatre independent de la sala La Planeta de Girona, que arrencarà el pròxim setembre. L'obra de Garcia serà la que tanqui el cicle i s'estrenarà el 13 de novembre, encara que la programació inclou dues funcions més en els dos dies successius. A més, Sota la ciutat serà una de les produccions de La Planeta que realitzin temporada el 2016 a Barcelona. Serà del 14 d'abril a l'1 de maig a l'Espai Lliure.

La proposta de teatre independent de la sala gironina començarà el 18 de setembre amb La Juliette no tenia balcó, espectacle de dansa de la companyia Indans Dansa.

L'endemà, La Minúscula tancarà set actors en una espècie de ring de boxa per tractar amb humor el moment de la ruptura de parelles amb una obra denominada Top ten. Aquest primer cap de setmana del cicle es tancarà el diumenge 20 de setembre amb Parole, Parole, de la companyia El Mirall, que aquest any celebra el seu trentè aniversari. El 25 i 26 de setembre, la Companyia Solitària oferirà dos espectacles consecutius, Quietud Salvatge, una versió lliure de Terra baixa, i La ciutat no és vostra d'Aleix Aguilà.

La proposta de teatre independent obrirà un parèntesi en aquest moment per tornar el 29 i 30 d'octubre amb The Feliuettes, una paròdia que ret al seu torn homenatge a Núria Feliu, i seguir el 31 d'octubre amb Coses nostres, de Ramon Madaula, a càrrec de la companyia Sala Atrium abans de concloure amb Sota la ciutat.

El director de La Planeta, Pere Puig, va presentar ahir tot el programa i va recordar que aquest cicle artístic celebra aquest any el seu 25 edició. Puig, que va destacar l'aposta que es realitza des d'aquesta sala gironina pel teatre amb arrels a la província, va ressaltar que, a més de Sota la ciutat, tres produccions pròpies més faran temporada l'any que ve a Barcelona.

La farsa de Walworth estarà al Teatre Akadèmia del 26 de gener al 7 de febrer, La crida ho farà a La Seca/Espai Brossa del 2 al 28 de març i Un vampir ben educat, una proposta de teatre infantil, al Jove Teatre Regina del 4 al 18 d'abril.