Un bilionari príncep i magnat saudita Al Walid bin Talal al-Saüd va anunciar ahir la seva intenció de donar tota la seva fortuna, que ell mateix va xifrar en 35.000 milions de dòlars (31.000 milions d'euros), per finançar projectes humanitaris en els propers anys. En una roda de premsa a la ?capital saudita, Riad, el magnat de 60 anys d'edat, considerat el més ric d'Aràbia Saudita per la revista Forbes, va explicar que aquesta donació anirà destinada a la ?Fundació Humanitària Al Walid per finançar obres benèfiques, tot i que no va especificar quan es farà efectiva aquesta donació.

Així mateix, va revelar que tota la seva fortuna serà derivada a organitzacions caritatives, en concret aquelles que treballen en la lluita contra les malalties, que porten a terme tasques d'auxili en casos d'emergència, i també les que operen en l'àmbit dels drets de la dona.

Al Walid apareix en el lloc 34 de la llista dels bilionaris elaborada per Forbes aquest any. El magnat presideix el consell directiu de la companyia saudita Kingdom Holding, que té participacions en empreses privades i públiques a l'Orient Mitjà, Europa i els Estats Units, inclosa Twitter i grans cadenes hoteleres. A l'Aràbia Saudita, també Al Walid participa al mercat immobiliari i posseeix altres actius, més enllà de l'empresa Kingdom Holding. Segons Forbes, el príncep està divorciat, té dos fills i la seva fortuna és de 28.500 milions de dòlars.