Durant tres caps de setmana, l'onzena edició del festival Emergent portarà més de 50 propostes artístiques a nou municipis gironins. Pel certamen passaran noms consolidats com Albert Pla, Mazoni, Pep Plaza, Màrius Serra o Tortell Poltrona que es combinaran amb propostes emergents.

Dansa, circ, màgia, humor, teatre, poesia i, sobretot, música, tindran protagonisme en un festival que avui dijous començarà a Celrà amb un concert d'Obeses.

Obeses ofereix una proposta incatalogable on tots els estils hi tenen cabuda. Els osonencs són un clàssic del festival. Ja hi van ser ?l'any 2011, quan encara eren uns desconeguts i ara, ja consolidats, serà ja la quarta vegada que hi participen per presentar-hi Monstres i Princeses, el seu tercer disc.

Obeses seran els encarregats de tancar una nit que començarà amb un relat escenificat basat en el llibre Cosins de Tarzan que anirà a càrrec de l'actriu Cristina Cervià amb l'acompanyament musical de Domènec Boïgues.

Tot seguit, la cantant Tona Gafarot, acompanyada de Xicu Rovira, oferirà un recital acústic. La nit seguirà amb el teatre gestual de la Companyia Zero en Conducta, la música d'Albert Rams, i un espectacle de dansa amb imatge digital de Bandart.

Per fer el festival més familiar, totes les sessions seran a les nou del vespre. Les entrades costen 10 euros (7 anticipades) i els menors de 12 anys entren de franc.

Els municipis que acolliran l'Emergent són Celrà (2 de juliol), Quart (3 de juliol), Sant Gregori (4 de juliol), Sarrià de Ter (9 de juliol), Cervià de Ter (10 de juliol), Madremanya (11 de juliol), Vilablareix (16 de juliol), Fornells de la Selva (17 de juliol) i Llagostera (18 de juliol).