La ironia recoberta de drap i làtex que diàriament aboquen a Canal + França Les Guignols de l'info (Els guinyols de la informació) corre el risc d'extingir-se ja que el magnat que controla la cadena amenaça amb retirar-los de la graella, després de 27 anys en antena i només tres dies després de la mort del seu creador.

Poc després de conèixer-se que Vincent Bolloré, president del grup empresarial que controla Vivendi, matriu de Canal +, es plantejava cancel·lar l'emissió es va desfermar una campanya de suport a internet al voltant de l'etiqueta #touchepasauxguignols (no toquis els guinyols) a la qual es van sumar polítics de tot signe. Va ser un dels pares de l'emissió satírica Benjamin Morgaine, qui va donar la veu d'alarma a Twitter, on la notícia va córrer com la pólvora en poques hores.

L'espasa de Dàmocles penja sobre els caps de les irreverents titelles, però la pena de mort encara no està signada. Els accionistes de Canal + es reuniran avui i s'espera que decideixin si el satíric informatiu continua emetent-se, com fins ara, de dilluns a divendres amb un resum el diumenge, si passa a ser una emissió setmanal o si desapareix de la petita pantalla definitivament.