Un llibre de Xavier Carmaniu analitza l'obra de la Mancomunitat de Catalunya

04.07.2015 | 07:15

El llibre La Mancomunitat i la Diputació de Girona, de l'historiador Xavier Carmaniu, analitza i explica el paper que l'ens provincial va tenir en el desenvolupament de l'obra de la Mancomunitat de Catalunya. La publicació d'aquest volum s'inscriu en la commemoració, l'any passat, del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, un període històric que, segons paraules de l'autor del llibre, «s'ha mitificat més que no pas estudiat».
Escrit amb vocació divulgativa, l'obra consta de quatre parts diferenciades. La primera, de caràcter més general, explica com es va gestar la Mancomunitat, quins van ser els organismes més importants que es van impulsar i quins els personatges que en van ser protagonistes. En la segona part, Carmaniu, que és col·laborador del Diari de Girona, aporta dades inèdites referides a com la Diputació de Girona va gestionar els àmbits que estaven vinculats amb el govern supraprovincial. La tercera part del llibre se centra en l'obra realitzada per la Mancomunitat arreu de les comarques gironines. Finalment, l'últim capítol relata com la dictadura de Primo de Rivera va posar fi a la Mancomunitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema