El papa Francesc estarà viatjant durant els propers dies per diverses ciutats sud-americanes. La primera parada és l'Equador, on té previst quedar-se fins dimecres per assistir i presidir diversos actes. La següent etapa tindrà lloc a Bolívia i acabarà el seu viatge al Paraguai, el país amb una major proporció de catòlics. Durant la seva estada al continent mantindrà trobades amb els tres presidents: l'equatorià Rafael Correa, el bolivià Evo Morales i el paraguaià Horacio Cartes.

Es tracta d'un viatge amb una agenda d'activitats molt intensa en la qual es duran a terme moltes activitats amb els representants de la societat civil i religiosa dels tres estats. El Papa haurà d'oficiar diverses misses (que es preveuen multitudinàries) i participarà en la segona Trobada de Moviments Populars a Santa Cruz de la Sierra. La tornada del Papa a Roma està prevista per al 12 de juliol des del Paraguai.

Aquest és el segon viatge del Papa per Sud-amèrica, després del que ja va realitzar el 2013 per participar en les Jornades Mundials de Jovenut de Rio de Janeiro, planificat pel seu successor.