Monteagudo publica "Invasió", la seva nova novel·la després de "Fi"

La nova obra de l'escriptor gallec gira entorn d'un home que presencia un fet insòlit que no veu ningú més

06.07.2015 | 07:26

Descobert fa sis anys pel difunt editor Jaume Vallcorba, l'escriptor David Monteagudo, que va aconseguir l'èxit amb Fi, canvia ara d'editorial i presenta amb Candaya el seu nou títol, Invasió, una inquietant història en la qual un home viurà en directe la transformació del seu entorn. En una entrevista, l'autor comenta que va començar a donar-li voltes a aquesta novel·la a finals de 2013, a partir del que li va provocar la imatge d'una persona asseguda en una terrassa mediterrània, prenent una cervesa, "en un ambient agradable i de qualitat de vida". Monteagudo, a partir d'un home al qual anomena García, desenvolupa un relat en el qual, des del primer paràgraf, el lector s'angoixa amb aquest personatge que veu un fet insòlit i sorprenent davant la seva taula, encara que ningú dels que estan al seu voltant sembla fixar-s'hi.
L'escriptor, antic operari d'una fàbrica de cartonatge, no amaga que el llibre pot tenir alguna concomitància amb Fi, en el sentit que "passa alguna cosa que no acabem de saber què és, però en el meu primer llibre no hi havia un únic protagonista, mentre que aquí entrarem a l'interior de la ment de García".

Obra en tercera persona
Nascut a Galícia fa 53 anys, però resident a Vilafranca del Penedès, el novel·lista reconeix que té "certa facilitat per desenvolupar històries angoixants, que sorgeixen del que els ocorre als protagonistes". En aquest cas, creu que ha armat un artefacte literari de tall "molt clàssic", escrit en tercera persona, en el qual el lector seguirà tota la peripècia de la mà de García, en funció del seu punt de vista, "un terreny on em sento molt segur i on crec que puc rendir molt". Sense revelar la trama, sí que deixa caure que l'aparició de gegants en l'obra ho complica tot i porta a pensar a qui s'enfronta a la història que "les imatges no són mai completament innocents i comporten parlar de fòbies, pors i del món en el qual vius i les seves dinàmiques".
Amb un final que qualifica de "no gratuït", l'escriptor creu que la novel·la pot tenir diferents nivells de lectura i ja hi ha qui la veu en clau existencial, amb un home que es queda sol "veient allò d'absurd que té l'existència". "Aquesta interpretació és la que més m'afalaga, perquè em situa en una lliga d'autors que m'agraden molt", afegeix Monteagudo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema