La Fundació Tàpies, amb motiu del seu 25è aniversari, va celebrar ahir el seu primer diumenge de portes obertes, que es repetirà cada primer diumenge de mes fins al pròxim dia 10 de gener del 2016. Fonts del centre van explicar que fins a les cinc de la tarda havien anat a conèixer l'exposició Tàpies. Col·lecció d'Artista més de 250 persones. A més, amb motiu de l'aniversari, fins a gener del 2016 totes les persones que compleixin els 25 anys tindran accés gratuït al museu, només mostrant el document d'identitat en la recepció.

El proper diumenge de portes obertes serà el dia 2 d'agost i, posteriorment, també ho seran el 6 de setembre, el 4 d'octubre, l'1 de novembre, el 6 de desembre i el 3 de gener. Actualment, a la seu de la Fundació s'exhibeix una selecció d'entre les 199 obres del pintor català cedides en dipòsit pels seus hereus, així com de 31 quadres d'artistes avantguardistes de la seva col·lecció privada, com Picasso, Klee, Kandinski, Miró o Pollock. Aquesta mostra recorre tota la trajectòria de l'artista i inclou la projecció d'un documental inèdit sobre ell realitzat el 1981.

Mirada contemporània

Els hereus d'Antoni Tàpies han cedit en dipòsit en els dos últims anys un total de 230 obres que completaran la col·lecció de 358 obres originals del fons del museu, juntament a més de 1.500 estampes i llibres de bibliòfil donats per Antoni Tàpies i la seva dona Teresa a la Fundació. Tàpies. Col·lecció d'artista, comissariada per Núria Homs, ofereix una mirada a una vintena d'obres d'art contemporani occidental i a unes quaranta peces de Tàpies.