Mor Martí Vergés, responsable que l'accent català figuri als ordinadors

07.07.2015 | 07:30

L'enginyer industrial i informàtic Martí Vergés Trias, responsable que l'accent català -l'accent obert- figuri als ordinadors, va morir ahir. Vergés, que va néixer l'any 1931, va ser un promotor i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, i era membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Artsde Barcelona.
Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Martí Vergés es va distingir l'any 1985 com a director del Programa d'Informàtica Educativa i va coordinar l'adaptació del PC a l'ortografia catalana, fet que va comportar la introducció de canvis tant en el hardware (maquinari) com el software (programari).
Al mateix temps, va dissenyar i realitzar el primer corrector de la llengua catalana, batejat amb el nom d'Adhoc, en una època que cap programa informàtic no admetia corrector de català.
El 1992 va dirigir la traducció de la primera versió de Windows en català. El 1996 va rebre la medalla Narcís Monturiol per les seves aportacions, i el 2006 el premi d'informàtica García Santesmases.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema