Els científics afirmen que des de 1850 hi ha canvis climàtics sense precedents

08.07.2015 | 07:20

Els científics alerten que tant la temperatura de la superfície terrestre i dels oceans com el nivell de la mar, la concentració de gasos d'efecte hivernacle i les emissions de CO2 han augmentat a nivells històrics des de mitjan segle XIX. Durant la Conferència Internacional Científica «El nostre futur comú sota el canvi climàtic», celebrada ahir a París a cinc mesos de la propera cimera sobre aquest problema (COP21), diversos experts van analitzar els desafiaments i reptes mediambientals en els propers anys.
Thomas Stocker, professor de física mediambiental a la Universitat de Berna (Suïssa), va assegurar en una ponència que aquests canvis formen part d '«un context històric en el qual la influència de l'ésser humà és evident». Des de 1850 s'aprecia que el nivell de CO2 ha passat de 280 partícules en suspensió a gairebé 400 el 2012.
D'altra banda, la mitjana de la temperatura global d'oceans i de la superfície terrestre acumulada ha augmentat de -0,6 graus centígrads el 1850-, 2 graus centígrads a 2012, mentre que el nivell del mar ha passat del voltant de -0,15 metres al 1900 a 0,05 metres el 2005, d'acord amb dades de l'ONU.
Stocker va subratllar la necessitat de reduir les emissions de diòxid de carboni entre un 40% i un 70% abans del 2050 per mitigar els efectes de l'augment de la temperatura global i limitar l'escalfament a 2ºC per sobre dels nivells preindustrials. En la mateixa línia, Sandrine Bony va ressaltar la importància d'accelerar els processos d'investigació per reduir l'impacte del canvi climàtic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema